Ingezonden persbericht


persbericht 26 augustus 2011

Drie finalisten AVRO Toneel Publieksprijs bekend

De AVRO Toneel Publieksprijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De drie finalisten in de race voor deze felbegeerde publieksprijs zijn DOEK! van Kik Productions en de producties De Aanslag en Zadelpijn en ander damesleed van Bos Theaterproducties. De winnaar van de AVRO Toneel Publieksprijs wordt zondag 11 september bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Inge Bos, vorig jaar uitgeroepen tot beste producent van het jaar, is enorm vereerd dat Bos Theaterproducties met maar liefst twee producties in de top drie staat. "Wat een eer. Ik dank het Nederlands publiek voor hun stem. Het is fijn dat het publiek nog steeds hun weg naar het theater weet te vinden. Ook ben ik enorm trots op iedereen die heeft meegewerkt aan deze producties."

Het toneelstuk De Aanslag, gebaseerd op de klassieker van Harry Mulisch, is zondag 4 en maandag 5 september aanstaande nog te zien in het DeLaMar Theater, tijdens het Nederlands Theater Festival (1 t/m 11 september te Amsterdam).

Ruim 60.000 mensen hebben reeds de productie Zadelpijn en ander damesleed gezien. Vanwege het grote succes is deze voorstelling van 30 augustus t/m 4 september nog te zien in het oude Luxor Theater te Rotterdam en van 6 t/m 11 september in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Ook DOEK!, een stuk van Maria Goos in regie van Aat Ceelen, gaat in het nieuwe seizoen, wegens groot succes, in reprise en zal te zien zijn in de theaters vanaf januari t/m mei 2012. Hoofdrolspelers Loes Luca en Peter Blok zijn momenteel beiden te zien in De Ingebeelde Zieke van De Utrechtse Spelen. Hans Kik van Kik Productions: "Ik ben blij dat we het Nederlands publiek een mooie avond uit hebben bezorgd. Theater is een prachtig medium. Ik dank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt."

De AVRO Toneel Publieksprijs

Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs t.w.v. ¤ 25.000,- (te besteden aan een volgende productie) en een promotiemateriaalpakket, beschikbaar gesteld door o.a. Ster & Cultuur en de Drukwerkfabriek. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.




Ingezonden persbericht