Politie Kennemerland

Politieberichten 10 en 11 september

KENNEMERLAND, 11-09-2011

Politie zoekt getuigen zware mishandeling
UITGEEST, 11 september In de nacht van zaterdag op zondag heeft er even na middernacht een mishandeling plaatsgevonden aan de Geesterweg. Drie vrienden, een 20-jarige Heemskerker, een 18-jarige Beverwijker en een 18-jarige jongen uit Velsen-Noord, fietsten over de Geesterweg, toen ze op de kruising met de Prinses Beatrixlaan een groepje jongeren tegenkwamen op scooters. Toen het drietal dit groepje voorbij reed, werden zij zonder enige aanleiding aangevallen. Twee van de jongens kregen meerdere klappen en schoppen. De jongen uit Velsen-Noord liep hierbij zware verwondingen op, waaronder een gebroken jukbeen. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd. De groep verdachten is er vandoor gegaan. De politie wil hen graag alsnog aanhouden en is daarom een onderzoek gestart. Mensen die mogelijk getuige zijn geweest of die weten wie de verdachten zouden kunnen zijn, worden verzocht zich te melden bij de politie in Uitgeest via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem door te bellen met 0800-7000.

Vijf aanhoudingen na vernieling abri
VELSEN-ZUID, 09 september Vrijdagavond even voor 23.00 uur heeft de politie vijf mannen uit Heemskerk en Beverwijk in de leeftijd van 21 tot en met 28 jaar aangehouden wegens vernieling. Het vijftal stond bij een abri aan het Pontplein, welke vervolgens werd vernield. Er is tegen de abri geschopt, de poster is verwijderd en vervolgens in brand gestoken. Dankzij alerte getuigen, kon de politie de vijf mannen aanhouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

Man aangehouden na mishandeling
HAARLEM, 10 september Surveillerende politiemensen reden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur door de Grote Houtstraat en toen twee jongens hen in het vizier kregen, renden zij er vandoor. De twee werden daarna alsnog aangesproken door de politiemensen. Op het moment dat de agenten een gesprek voerden met deze jongens, meldde zich een 21-jarige Heemstedenaar bij hen met het verhaal dat hij zojuist door één van de twee jongens geslagen is. De verdachte hiervan, een 19-jarige Haarlemmer, had de fiets van de Heemstedenaar zonder enige aanleiding omgeduwd en toen daar iets van gezegd werd, deelde de Haarlemmer een klap in het gezicht uit. Na het aanhoren van het verhaal, is de Haarlemmer aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De Heemstedenaar had een zichtbare verwonding in het gezicht, maar hoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Poging overval
HAARLEM, 10 september - Zaterdagavond even voor 21.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat er zojuist een poging overval had plaatsgevonden in een snackbar aan de Zijlweg. Twee mannen kwamen de snackbar binnen en eisten geld. Toen de medewerker dit niet overhandigde en het op een schreeuwen zette, gingen de verdachten er vandoor. Niemand raakte gewond. De politie is een onderzoek gestart. Mensen die mogelijk getuige zijn geweest of die op een eerder of later moment iets verdachts gezien hebben rond de snackbar, worden verzocht zich te melden. Er kan gebeld worden met het Overvallenteam via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanhoudingen na alcoholcontrole
HAARLEM 09 en 10 september - Zaterdagavond- en nacht hebben er alcoholcontroles plaatsgevonden in Haarlem. Politiemensen stonden zaterdagavond vanaf 21.00 uur paraat met blaastesten op de Amsterdamsevaart. Hier werden 580 blaastesten afgenomen en hiervan bleken 11 weggebruikers teveel te hebben gedronken. Van één persoon is het rijbewijs ingevorderd. Vanaf 01.00 uur vond er een alcoholcontrole plaats aan de Schipholweg. Hier werden 230 mensen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Ook hier werd een rijbewijs ingevorderd van een drankrijder. Daarnaast weigerde één persoon mee te werken waarop ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Twee vrouwen aangehouden na mishandeling
IJMUIDEN, 11 september In de nacht van zaterdag op zondag kwam er rond 02.30 uur een melding binnen dat er werd gevochten in een horecagelegenheid aan de Zeewijk. Een paar vrouwen zouden het met elkaar aan de stok hebben. Op de locatie spraken agenten twee vrouwen die vertelden te zijn mishandeld door twee vrouwen die er zojuist vandoor waren gegaan. De twee verdachten, vrouwen van 20 en 21 uit IJmuiden, werden verderop in de straat aangetroffen, waarna zij zijn aangehouden. De vrouwen zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader verhoor. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld.

Drie verdachten aangehouden
HOOFDDORP, 11 september - In de nacht van zaterdag op zondag werd er bij de meldkamer doorgegeven dat er drie jongens zich verdacht ophielden bij voertuigen die geparkeerd stonden aan de Opaallaan. Op de locatie werd het drietal aangetroffen en op de grond lag een voorwerp waarmee een auto opengebroken kan worden. Van een bestelbus bleek het slot al te zijn vernield. Het drietal, Amsterdammers van 18, 19 en 22 jaar, zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Dronken bestuurder van de weg gehaald
HAARLEM, 10 september Zaterdag rond 18.00 uur werd er melding gemaakt dat er een auto slingerend over de weg reed in de omgeving van de Boerhaavelaan. Politiemensen keken uit naar de auto en toen zij deze tegenkwamen, werd deze direct veilig aan de kant van de weg gezet. De bestuurder, een 40-jarige Haarlemmer, bleek inderdaad teveel te hebben gedronken. Ook reed hij met een ongeldig rijbewijs en was het voertuig niet verzekerd. De Haarlemmer is aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ruit supermarkt vernield
ZWANENBURG, 11 september In de nacht van zaterdag op zondag kwam er rond 04.30 uur een melding binnen van een inbraakalarm bij een supermarkt aan de Dennenlaan. Op de locatie zagen agenten dat een ruit was vernield. Omdat niet direct duidelijk werd of er sprake was van een poging inbraak, is er met een politiehond gezocht naar mogelijke verdachten. Deze werden niet aangetroffen. De politie is benieuwd of er mensen zijn die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de vernieling. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Zwanenburg via het telefoonnummer 0900-8844.

Gewonden na aanrijding
BEVERWIJK, 10 september Zaterdagmiddag rond 15.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Parallelweg met de Wijkermeerweg. Twee personenautos zijn op de kruising met elkaar in botsing gekomen. De ene auto, met daarin een ouder echtpaar uit Zandvoort, kwam uit de richting van de Randweg, de andere auto, bestuurd door een 28-jarige Poolse man, reed op de Parallelweg in de richting van de Viaductweg. Op de kruising kwamen zij met elkaar in botsing. De Poolse bestuurder is volgens getuigen door het rode verkeerslicht gereden. Het echtpaar uit Zandvoort van 75 en 81 jaar oud, raakte hierbij gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis vervoerd voor controle.

Nepwapens in beslag genomen
HOOFDDORP, 09 september Vrijdagavond werd er even na 21.30 uur gemeld dat er twee jongens met nepvuurwapens rondliepen op de IJweg. De jongens, twee Hoofddorpse broers van 23 en 8 jaar, waren door straatcoaches aangesproken, waarop de nepwapens ingenomen werden. Er is contact opgenomen met de ouders. De politie wil mensen waarschuwen dat dergelijke nepvuurwapens in Nederland vaak verboden zijn. Na een vakantieperiode worden deze nepwapens met enige regelmatig meegenomen vanuit het buitenland. Het bezit of gebruik van deze nepwapens is, ook als speelgoed, niet toegestaan.

Vernieling slot jeugdhonk
VIJFHUIZEN, 09 september Vrijdagavond rond 20.15 uur kwam er een melding binnen dat het slot van de toegangsdeur van een jeugdhonk aan de Zijdewinde was vernield. Er bleek op dat moment (nog) niet te zijn ingebroken. De politie is benieuwd of er mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord van de vernieling. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Vijfhuizen via het telefoonnummer 0900-8844.