Vodafone Thuis en gemeente Leudal organiseren Grand Prix van Roggel

Persbericht van Vodafone Libertel NV

Formule 1-kampioen Jenson Button gaat snelheidsstrijd aan met inwoners

Amsterdam/Roggel, 24 augustus 2011 - Op maandag 12 september is het heel even gedaan met de rust in het Limburgse dorp Roggel. Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV organiseert dan samen met de gemeente Leudal, waarvan Roggel onderdeel uitmaakt, de Grand Prix van Roggel. Als een van de eerste gemeenten van Nederland krijgt Leudal toegang tot deze nieuwe dienst van Vodafone via het supersnelle glasvezelnetwerk. Tijdens de GP van Roggel neemt Formule 1 coureur Jenson Button uit het Vodafone McLaren Mercedes team het in de straten van het dorp op tegen de snelste inwoners. Om logistieke redenen is dit evenement besloten en alleen toegankelijk voor de inwoners van de gemeente Leudal. Vodafone Thuis is het nieuwe product van Vodafone dat Internet, Bellen & TV via het snelle glasvezelnetwerk voor consumenten mogelijk maakt.

Verschillende inwoners van Roggel maken kans om de strijd aan te binden met de Britse wereldkampioen van 2009. Vodafone gaat samen met de gemeente Leudal de komende weken op zoek naar snelle mensen op alle fronten. Een aantal verenigingen en sportclubs wordt benaderd om op zoek te gaan naar de snelste leden. Van snelle drummers tot snelle sjaal breiers, alle snelheidsduivels kunnen zich kwalificeren voor de Grand Prix van Roggel. De drie snelste inwoners nemen het in een Formule 1 simulator op tegen Jenson Button, die een route door het dorp zal rijden. Via de website www.grandprixvanroggel.nl wordt in de aanloop naar het evenement informatie verstrekt met betrekking tot de kandidaten, inwoners, het dorp en de glasvezeldienst van Vodafone.

Vanaf 15 september kunnen inwoners van de gemeente Leudal en acht andere gemeenten in Nederland zich inschrijven voor glasvezeldiensten van Vodafone. Via het snelle glasvezelnetwerk biedt Vodafone binnenkort ook Thuis Internet, Bellen & TV. Hiermee kunnen huishoudens via één provider gebruikmaken van verschillende digitale diensten met internetsnelheden tot 100 Mbps. Vodafone wil inspelen op de behoefte van consumenten om in en om het huis steeds mobieler te kunnen zijn als het gaat om mediagebruik. Mede dankzij een betrouwbaar netwerk, internationaal geteste producten en goede service kan Vodafone zijn klanten Thuis Internet, Bellen & TV aanbieden. Vodafone maakt voor zijn diensten gebruik van het glasvezelnetwerk dat Reggefiber aanlegt en beheert. Meer informatie over de eerdere aankondiging betreffende glasvezeldiensten vanuit Vodafone is te vinden via www.vodafone.nl/glasvezel.

Wethouder Vogels, gemeente Leudal:
"De aanleg van een glasvezelnet is van zeer grote betekenis voor Leudal. De mogelijkheden die het netwerk ons nu en in de toekomst zal bieden, zijn van groot belang voor optimale leefbaarheid op ons platteland. Als gemeente zetten we ons dan ook voor 100% in om ervoor te zorgen dat de aanleg van het glasvezelnet een feit wordt. De spectaculaire actie van Vodafone, waarbij onze inwoners van Roggel op een zeer bijzondere manier worden betrokken, is natuurlijk uniek en steunen wij van harte."

Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland: "Wij zien het aanbieden van glasvezeldiensten als een nieuwe stap in onze transformatie van mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiediensten. Deze mijlpaal willen we vieren, samen met de inwoners van de gemeente Leudal in de provincie waar de roots van Vodafone Nederland liggen. En omdat we bij Vodafone van snelheid houden, hebben we ook Jenson Button voor dit feest uitgenodigd."

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Gemeente Leudal
Jong en volop in beweging. Dat is Leudal. Met een oppervlakte van bijna 165 vierkante kilometer een van de grootste gemeenten van Limburg. Ontstaan per 1 januari 2007 in het hart van Midden-Limburg. De zestien fraaie kernen in Leudal zijn in vele opzichten met elkaar verbonden. Allereerst door de rust, de landelijke omgeving. Maar ook de cultuur en het hechte het verenigingsleven zijn sterk bindende elementen. Om de leefbaarheid voor haar 37.000 inwoners te versterken, kiest de gemeente voor vernieuwingen die bij Leudal passen. In de omgeving passende industrie gecombineerd met een ambitieuze en uitgekiende mix van toerisme, zorg, economie en agrarische activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.leudal.nl

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft ruim 5,1 miljoen klanten per 30 juni 2011. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Maastricht en Amsterdam. Daarnaast is er een kantoor in Eindhoven. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van 's werelds meest vooraanstaande mobiele communicatie bedrijven met circa 382 miljoen klanten. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en meer dan 40 partnernetwerken wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com.

*

Links:
http://www.vodafone.nl/glasvezel

Noot voor redacties


Vodafone Libertel NV

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter