Persbericht

12 september, 2011

Vlaggenschip digitale kleurenpers verovert West-Europa

Het vlaggenschip van Konica Minolta, de bizhub PRESS C8000, was in de eerste zes maanden van 2011 in West-Europa de best verkochte digitale cut sheet kleurenpers. Dit blijkt uit onderzoek van Infosource, een Zwitsers marktonderzoekbureau gespecialiseerd in de automatiseringsbranche in West- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"Marktonderzoek helpt ons vast te stellen hoe we presteren," zegt Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta Business Solutions Nederland. "Met de bizhub PRESS C8000 hebben we het best verkochte product onder alle digital cut sheet kleurenpersen van West-Europa in handen. We zijn hier erg trots op en dit motiveert ons om vergelijkbare resultaten met onze andere producten te behalen."

Het vlaggenschip van Konica Minolta, de bizhub PRESS C8000, is sinds januari 2011 in Europa leverbaar. Het systeem wordt gekenmerkt door de kleurnauwkeurigheid, gevarieerde papiermogelijkheden en een goede productiviteit. Het model van Konica Minolta werd in mei 2010 op de IPEX voor de Europese markt geĂŻntroduceerd. Het behaalde in maart al de 'Business Equipment Research and Test Laboratories' (BERTL) Exceptional Certified Five Star'-award en in juli 2011 de BERTL-award voor 'Best Colour Production System'.

Volgens Infosource behaalde Konica Minolta in Oost-Europa zelfs nog betere resultaten: hier heeft Konica Minolta een marktaandeel van 50 procent in het segment van digitale cut sheet kleurenpersen en was daarmee in de eerste zes maanden van 2011 het best verkopende merk.

(234 woorden)

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van 'imaging': het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op http://www.konicaminolta.nl/business-solutions/

Voor meer informatie over Konica Minolta raadpleegt u www.konicaminolta.nl

Bepalingen en productnamen kunnen handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn van hun respectievelijke houders en worden hierbij erkend.