Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Actiegroep RedKink roept leden Vereniging Veronica op naar jaarvergadering te komen voor toekomst Kink FM

Op 1 oktober aankomende is aangekondigd dat de radiozender Kink FM stopt. Het einde van 16 jaar de betere pop en rock, het einde van the alternative en de messenger of music. Onder de noemer 'RedKink' is op Facebook op maandag 5 september een actiegroep geboren door en voor Kink-liefhebbende luisteraars om te trachten Kink FM te redden. De actiegroep RedKink is een initiatief van David de Jong.

Vereniging Veronica organiseert morgen, 13 september, haar jaarlijkse ledenvergadering. Vereniging Veronica is de 'erfgenaam' van wat ooit het publieke Veronica was en uiteindelijk de 'eind' eigenaar van Kink FM. Vereniging Veronica is eigenaar van V-Ventures BV. V-Ventures is de commerciële tak van Vereniging Veronica die op haar beurt de eigenaar is van Kink FM. V-Ventures BV kondigde eind juni het einde van Kink FM aan per 1 oktober. Vereniging Veronica heeft een relatief groot vermogen met allerlei deelnemingen en is onder andere eigenaar van het persbureau ANP. Het einde van Kink FM is vooral ingegeven door een doelstelling die op winstoogmerk is gebaseerd; en ging daarnaast uit van een onmogelijkheid om een FM-kavel te verkrijgen.

Vereniging Veronica nam in 1996 Kink FM volledig over vanuit een maatschappelijke doelstelling. Ook zonder FM-frequenties besloot deze Vereniging 15 jaar lang dat Kink FM moest blijven bestaan. Er kan met of zonder oog op FM-frequenties al dan niet met andere distributievormen - het maatschappelijk doel van Kink FM in de gaten houdend, een toekomst bestaan voor Kink FM. Tenminste als daar door de Vereniging Veronica voor gekozen wordt.

Veronica Magazine, het grootste weekblad van Nederland, kent ruim 800.000 abonnees, die automatisch lid zijn van Vereniging Veronica. "Het is logisch dat deze leden uiteindelijk hun mening kunnen geven over een voortbestaan van Kink FM. Daarom is het initiatief opgepakt om leden op te roepen naar de jaarlijkse ledenvergadering te komen en te vragen Kink FM te continueren," aldus initiatiefnemer David de Jong. Het bestuur van Vereniging Veronica onder voorzitterschap van Yoeri Albrecht, wordt dan gevraagd hier gevolg aan te geven. Ondertussen kan een toekomstscenario worden onderzocht. Als de leden tenminste komen en willen, wordt met andere woorden daar ook over de toekomst van Kink FM gesproken.

RedKink heeft op internet op Facebook een groepspagina opgezet en een oproep om naar vergadering te komen verspreid. Op de groepspagina kan men door 'lid' te worden van de groep, ondersteuning laten blijken. Eerder bleek uit een petitie al dat ruim 4000 mensen een voortbestaan van Kink FM wensen. Het belangrijkste is echter dat mensen naar de vergadering komen.

De vergadering vindt plaats op dinsdag 13 september 2011 om 20 uur op de Larixlaan 1 te Hilversum. Leden kunnen zich melden via holdingsecretariaat@veronica.nl met als onderwerp 'aanmelding jaarvergadering' met daarbij in de tekst het abonnee/lidmaatschapnummer. Of telefonisch via 020-3058910 onder kantoortijden. Het abonnee/lidmaatschapsnummer is voorop Veronica Magazine te vinden.

https://www.facebook.com/groups/275783952433659/

NOOT voor de redactie,