Politie Zaanstreek-waterland

Man gewond bij poging beroving

Purmerend, 12-09-2011 o Een 27-jarige man uit Blokker is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat twee onbekenden mannen hem probeerde te beroven.

Na een avondje stappen liep het slachtoffer tussen half drie en vijf uur over de Purmerweg in Purmerend. Op de brug bij het Leeghwaterpark stonden twee mannen die het slachtoffer vrijwel direct belaagden. Een verdachte sloeg het slachtoffer met een honkbalknuppel en de andere probeerde hem te steken met een mes. Het slachtoffer wist de aanval met het mes af te weren, maar werd wel meerdere malen geraakt met de honkbalknuppel. Uiteindelijk wist de man uit Blokker te ontkomen en rende hard weg. Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1:
Een blanke man van ongeveer 18 jaar oud, blond haar en een normaal postuur. De man zou tussen de 170 en 175 cm lang zijn en droeg die dag een grijze trui met capuchon (welke hij over zijn hoofd droeg). Een donker gekleurd bomberjack met rood en wit erin en een blauwe spijkerbroek (wijd model).

Dader 2:
Een donkere man van ongeveer 18 jaar oud, kort kroes haar en een slank postuur. De man zou ongeveer 185 cm lang zijn en droeg die dag een Donkere trui met capuchon (welke hij over zijn hoofd droeg) en een blauwe spijkerbroek (wijd model).

Heeft u meer informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.