Gemeente Bergen op Zoom


Bergen op Zoom voor duurzame mobiliteit

Tijdens de Europese Mobiliteitsweek van 12 t/m 22 september besteedt de gemeente Bergen op Zoom extra aandacht aan duurzame mobiliteit. In deze week worden activiteiten georganiseerd waarbij duurzame mobiliteit centraal staat. Beweeg mee, voor een veilige, schone en gezonde leefomgeving.

12-16 september: Groene Voetstappen

De week start met het project Groene Voetstappen. Leerlingen gaan een week lang zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school. Voor elke reis die zij van en naar school op duurzame wijze afleggen sparen zij één Groene Voetstapsticker in hun stickerboekje. Naast stickers plakken maken de leerlingen de educatieve opdrachten uit het boekje. Op maandag 12 september geeft wethouder Coppens om 8.30 uur het startschot op basisschool Het Palet in Bergen op Zoom. Ook de basisscholen Lodijke, de Noordster, Sancta Maria, de Krabbenkooi, de Welle, Marco Polo, de Springplank, de Wegwijzer, de Grebbe en de Anton van Duinkerkenschool doen mee. Groene Voetstappen loopt van maandag 12 t/m vrijdag 16 september.

12-16 september: Wijkactie Nieuw Borgvliet/Langeweg

Wijkcommissie Nieuw Borgvliet/Langeweg heeft aansluiting gezocht bij de Europese Mobiliteitsweek. De hele week gaan zij van 8.00 tot 9.00 uur op de Antwerpsestraat als klaar-over de kinderen helpen oversteken die te voet naar basisschool Het Palet gaan.

13 september: Bandenspanningsmeting

Op dinsdag 13 september komt Stichting Groene Garage weer richting Bergen op Zoom met de Band op Spanning, een service die autobanden op de juiste spanning houdt. 1 op de 2 auto's rijdt met een te lage bandenspanning. Dit kost 2 tot 5% extra brandstofverbruik per jaar en veroorzaakt extra slijtage voor de banden. Door met mobiel vulapparatuur de bandenspanning te controleren en zonodig bij te vullen wordt het milieu gespaard en de verkeersveiligheid vergroot. Vorig jaar werden de auto's bij het bedrijf Mepavex gecontroleerd, dit jaar gaan ze aan de slag bij SABIC Innovative Plastics.

15 september: Fietsen Scoort

Elk jaar fietst een groot aantal medewerkers van de gemeente naar hun werk ter ondersteuning van het project Fietsen Scoort. Voor elke gefietste kilometer stelt de gemeente een bedrag beschikbaar voor een duofiets. Alle zorginstellingen in de gemeente kunnen door middel van een wedstrijd aangeven waarom zij recht hebben op een duofiets. Donderdag 15 september overhandigt wethouder van Eekelen de cheque aan de winnende zorginstelling. De locatie wordt te zijner tijd bekend gemaakt als de winnende zorginstelling is gekozen. Met het gewonnen bedrag mag de zorginstelling een duofiets op maat laten maken.

18 september: Braderie in Halsteren

Zondag 18 september is op de braderie in Halsteren een gezondheidsplein ingericht. Bezoekers kunnen in verschillende tenten hun cholesterol, glucose en bloeddruk laten meten waarna ze een persoonlijk `Fitheidsprofiel' ontvangen.

Ook is er een bewegingsdeskundige aanwezig die op interactieve wijze de bezoekers uitdaagt tot bewegen waarbij gelet wordt op kracht, lenigheid, coördinatie en duuruithoudingsvermogen. Daarnaast wordt in een kraam informatie gegeven over projecten die de gemeente steunt zoals 30 minuten bewegen en Fietsen Scoort. Namens de gemeente worden gratis appels uitgedeeld.