Gemeente Aalten


Druk bezochte bijeenkomst Woongemak Aalten

Overzicht over de zaal tijdens de bijeenkomst Woongemak bij de Pol in Aalten

Zaterdag 10 september was er een zeer druk bezochte 1e informatiemarkt over WoongemakAalten. Ruim 200 mensen waren om 14.00 uur in De Pol in Aalten. Wethouder Ted Kok sprak een kort welkomstwoord. Daarna werd uitgelegd wat het project behelst en werd de informatiemarkt geopend. Er waren stands van Bouw-en klusbedrijven met voorbeelden van handige kranen, ramen, deursluitingen etc, een stand van de ouderenbonden en SSGR, het welzijnswerk Figulus, de WMO-raad, de beide woningbouwverenigingen, een tweetal banken , zorgverleners en het zorgloket.

Al deze partijen ondersteunen het dat senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Maar daarvoor moeten de meeste woningen nog wel wat veiliger en handiger worden gemaakt. Dit is de verantwoordelijkheid van de bewoner zelf en dat is waar het project WoongemakAalten voor is bedoeld.

Huistest
Er was ook gelegenheid om, via een computer, een huistest in te vullen en te zien op welke punten een woning aangepast zou kunnen worden en wat dat kost. Daarnaast liep er een film van de provincie met als titel: naar het bejaardenhuis, dat nooit!

Tweede informatiemarkt
Op zaterdag 17 september is de 2e informatiemarkt in Dinxperlo in Ons Huis. Het formele programma start om 14.00 uur en om +/- 15.30 uur sluit de markt