FNV

Abvakabo FNV stemt tegen het pensioenakkoord

09-09-2011

Maar liefst 88 procent van de leden die hun stem hebben uitgebracht in het referendum van Abvakabo FNV, is tegen het principeakkoord AOW en pensioenen. De bondsraad van Abvakabo FNV heeft waarnemend voorzitter Corrie van Brenk de opdracht gegeven om in de Federatieraad van de FNV op 12 september tegen definitieve ondertekening van het akkoord te stemmen.

Van Brenk is blij dat de ruim 45.000 leden die hun stem uitbrachten in meerderheid het advies van Abvakabo FNV hebben overgenomen en tegen het principeakkoord hebben gestemd. "Deze uitslag is duidelijk. De leden van de grootste vakbond in de publieke sector vinden het huidige principeakkoord onvoldoende. Het moet beter. Die boodschap zal ik dan ook overbrengen naar het Federatiebestuur van de FNV aanstaande maandag."

Abvakabo FNV adviseerde haar leden om in het referendum van 1 tot en met 7 september tegen te stemmen, omdat het principeakkoord op twee zeer belangrijke punten tekort schoot. In de eerste plaats vindt de bond dat mensen met lagere inkomens moeten kunnen rekenen op een AOW-inkomen gelijk aan het huidige niveau, als ze er straks voor kiezen om op 65-jarige leeftijd te stoppen met werken. Ten tweede moeten de risico's eerlijk verdeeld worden tussen werkgevers en werknemers. Abvakabo FNV is tevreden over het aantal stemmers, dat vergelijkbaar is met eerdere referenda van de bond.

Van Brenk: ''Wij vertrouwen erop dat dit signaal van onze leden wordt opgepakt en dat er serieus werk van wordt gemaakt. Het is van het grootste belang dat Nederland een goed en gedragen pensioenstelsel houdt."

Onderwerpen:

pensioenakkoord, Pensioenperikelen, pensioen