Glashelder biedt nieuwe kansen voor rendement op vastgoed

Persbericht van Glashelder

Op vrijdag 9 september 2011 was het Drijvend Paviljoen in Rotterdam de thuishaven van de Dag van de Verbindingen. Glashelder presenteerde een nieuwe activiteit onder de naam 'Glashelder Projecten', een dienst waarmee Glashelder vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties adviseert en begeleidt bij het realiseren en exploiteren van een open glasvezelnetwerk. Op deze dag kondigde zij tevens aan met haar dienstentak actief te worden op het Reggefiber-netwerk in samenwerking met Glasoperator, een nieuwe operator.

Glashelder ging op de Dag van de Verbindingen met stakeholders de dialoog aan om het nut en de kansen van de 'verglazing' voor woningcorporaties en ontwikkelaars te duiden en samen te verkennen. Met het goed bezochte seminar bood Glashelder, als gastheer en als kennispartner, een platform voor verbinding, synergie en een versnelling binnen de markt. Zowel de maatschappelijke als commerciële mogelijkheden van open glasvezelnetwerken werden nader belicht. Gezamenlijke kansen en win-win situaties stonden hierin centraal.

Het veelzijdige programma kreeg gestalte door prikkelende inleidingen van onder meer Albert Koedam (Aedes, branchevereniging van woningcorporaties), Nick van den Berg (Glazen Maas Project) en Korrie Louwes, Wethouder van o.a. Economie en Innovatie in Rotterdam. Daarnaast kregen deelnemers, door middel van een interactief programma onderdeel, de gelegenheid om de onderlinge verbinding te zoeken met de branchegenoten en ook zelf een inhoudelijke bijdrage te leveren. De toepassing en de mogelijkheden van glasvezel stonden onder meer centraal. Korrie Louwes: "Glasvezel is onontbeerlijk voor Rotterdam. Het is nu nog zaak er een beter rendement uit te halen." Volgens Glashelder kan dat prima bewerkstelligd worden door uitsluitend gebruik te maken van een glasvezelnetwerk, waarmee traditionele netwerken en in-huis-systemen vervangen kunnen worden.

Glashelder Projecten gaat vastgoedpartijen ondersteunen en begeleiden bij het optimaliseren van maatschappelijk én economisch rendement op hun vastgoed. De mogelijkheden en het terugverdienmodel van een écht open glasvezelnetwerk worden glashelder in kaart gebracht door Glashelder Projecten. Dit kan zij doen door de samenwerking met een breed consortium aan partijen, die elk op hun terrein het glasvezelnetwerk gebruiken om diensten of hardware te ontsluiten.

Glashelder's dienstentak wil haar dienstenpakket ook buiten Rotterdam en Vught gaan aanbieden en heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Glasoperator, een nieuwe onafhankelijke en innovatieve operator. Samen worden zij in een aantal nieuwe én bestaande gebieden actief op het Reggefiber-netwerk vanaf eind van dit jaar. Welke gebieden dit zijn wordt binnenkort bekend gemaakt.

Op www.dagvandeverbindingen.nl is het volledige programma te vinden en op www.glashelder.nl vindt u meer informatie over Glashelder. U kunt ook contact opnemen met Glashelder via telefoonnummer 010-7892059.

De Dag van de Verbindingen is een gezamenlijk initiatief van Glashelder, Wireless Campus, en Connect-it Telecom. De twee partners verzorgden de middag- en de avondprogrammering.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.glashelder.nl



Razende Robot Reporter