Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.15 uur

Utrecht, 12-09-2011

Rijden onder invloed

BREUKELEN Een man werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 03.55 uur zagen surveillerende agenten op de Rijksweg A2 Oostzijde een bestelauto rijden, die nog al slingerde. De bestuurder had ongeveer drie rijstroken nodig en reed ook nog 150 km/u, waar maximaal 100 km/u is toegestaan. De bestuurder kreeg een stopteken en werd staande gehouden bij tankstation Haarrijn. De 25-jarige man uit Beneden-Leeuwen maakte een verwarde indruk en de agenten hielden hem aan op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. De ademanalyse op het bureau wees 0 ug/l uit. Er is bloed afgenomen van de man en dit wordt onderzocht op het gebruik van drugs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Schennispleger aangehouden

HARMELEN/MAARSSEN Op zondagmiddag 11 september heeft de politie een schennispleger aangehouden. De politie verdenkt de 24-jarige man uit Haarzuilens van meerdere feiten.

Op zondag kreeg de politie rond 14.00 uur een melding van een schennispleger op de Breudijk in Harmelen. De man was weggefietst in de richting van Vleuten. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen op een onverhard fietspad tussen de Parkweg en centrum Haarzuilens, een man fietsen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De politie verdenkt de man ook van een eerdere schennispleging in Harmelen op 10 september en twee schennisplegingen in Maarssen op 7 en 8 september.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Op het politiebureau kreeg de man direct een dagvaarding uitgereikt. Hij moet begin december voor de rechter verschijnen.

Snelheidsduivel

BREUKELEN De auto van een snelheidsduivel uit België werd in beslag genomen, omdat hij geen rijbewijs bij zich had.

Omstreeks 21.35 uur zagen surveillerende agenten een automobilist rijden over de Rijksweg A2, in de richting van Utrecht. Hij reed met een snelheid van 174 km/u, waar maximaal 100 km/u is toegestaan. Ter hoogte van Maarssen hebben de agenten de bestuurder staande gehouden. De 43-jarige man uit Brussel moest zijn rijbewijs inleveren, maar hij had deze niet bij zich. Zijn auto in beslag genomen. Op het moment dat de man zijn rijbewijs inlevert, krijgt hij zijn auto weer terug. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen: bestuurder rijdt door na aanrijding op Jasmijnlaan

WOERDEN - Dinsdag 6 september heeft een bestuurder van een zilverkleurige Ford een fietser van 12 jaar aangereden. Daarna reed de bestuurder door. Dit gebeurde op de Jasmijnlaan rond 15.30 uur.

De jonge fietser kwam vanuit de Acacialaan en reed over de stoep van de Elzenlaan. Toen de jongen was overgestoken naar de Jasmijnlaan, werd hij van achteren aangereden door een kleine zilverkleurige Ford. De jongen viel door de aanrijding op de grond en zijn fiets raakte beschadigd. De bestuurder van de Ford sloeg op de kruising met de Elzenlaan rechtsaf en reed na de aanrijding door.

De politie komt graag in contract met de bestuurder van de Ford en/of getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder of de eigenaar van de Ford. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie van wijkteam Woerden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).