Go4MVO-programma sluit naadloos aan op documentaire film Silent Snow

Persbericht van Perfecqt B.V.

'Silent Snow' roept op tot actie tegen vergiftiging van de wereld

Zoetermeer, 12 september 2011 - Dinsdag 6 september stond in het teken van duurzaamheid. In Tuschinski vond de Nederlandse filmtheaterpremière plaats van de documentaire film 'Silent Snow', een productie van Jan van den Berg, winnaar van het Gouden Kalf. Het Go4MVO-programma beantwoordt de oproep tot actie die de film doet om milieubewuster met de wereld om te gaan.

Maurits Groen, ambassadeur van het Go4MVO-programma van Perfecqt, was de initiator en organisator van deze première. Hij koppelde een aantal veelbelovende initiatieven op milieugebied aan deze filmpremière waaronder het Go4MVO-programma. Veelbelovend omdat deze initiatieven nu al zijn om te zetten in Milieuwinst. Dus waarom wachten tot morgen als je vandaag al aan de slag kunt met duurzaam doen.

De film vertrekt vanuit het smeltende en vergiftigde Groenland in een tocht over de wereld om na te gaan waar de oorzaken van die ellende liggen. Ook zoekt de film naar mogelijkheden om het tij te keren. 'Silent Snow' geeft een waarschuwing af en is tegelijkertijd een oproep om in actie te komen.

Winstgevende duurzaamheid
Na afloop van de film presenteerde Maurits Groen op het podium een aantal initiatieven dat aan de oproep van de film gehoor geeft. Peter van Luttervelt, directeur van Ecodriving Nederland, en Olaf Reinhard, directeur van Perfecqt, kregen de kans om hun Go4MVO-programma voor het voetlicht te brengen, een programma dat zorgt voor winstgevende duurzaamheid in de praktijk.

Slim Rijden
Met het Go4MVO-programma realiseren bedrijven met een wagenpark kostenbesparing en Milieuwinst. Go4MVO richt zich met name op het MKB, met als inzet het verduurzamen van bestaande wagenparken: Slim Rijden.

De praktijk heeft al uitgewezen dat het Go4MVO-programma zorgdraagt voor een CO2-reductie van 10 tot 12 procent ten opzichte van de huidige CO2-footprint van het wagenpark. Door de reductie van de uitstoot van NOx en fijnstof wordt de luchtkwaliteit ook nog eens bevorderd. "Waarom wachten op de technologie van morgen, als je vandaag al kunt starten met het boeken van concrete resultaten", is het uitgangspunt van de initiatiefnemers van het Go4MVO-programma.

Links:
http://www.go4mvo.nl



Razende Robot Reporter