Gemeente Eijsden-Margraten

Meer nieuwsberichten

Meldactie OV-begeleiderskaart

Van 12 tot en met 25 september 2011 houdt het Huis voor de Zorg een meldactie over de aanvraag en verstrekking van de Openbaar Vervoer-begeleiderskaart (OV-begeleiderskaart) van de NS. Uit de meldactie moet blijken of mensen met een handicap die recht hebben op een OV-begeleiderskaart deze ook krijgen. Meedoen aan de meldactie kan via internet en telefoon.

Aanleiding voor de meldactie zijn binnengekomen signalen bij EIKpunt dat ten onrechte een OV-begeleiderspas geweigerd is. Binnen het Huis voor de Zorg is EIKpunt het onderdeel waar Ervaringen, Informatie en Klachten worden verzameld en (anoniem) verwerkt.

Om de situatie zo goed mogelijk in beeld te kunnen brengen is meer informatie nodig. Daarom is het van belang dat mensen hun ervaringen met het aanvragen van de OV-begeleiderskaart melden; ook wanneer deze ervaring positief is. De resultaten van de meldactie worden openbaar gemaakt via de website www.huisvoordezorg.nl.

Uw ervaringen kunt u melden via www.huisvoordezorg.nl en een digitale vragenlijst invullen of een formulier aanvragen. Bellen kan ook: 046 420 8079 (van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur en vrijdag tot 12.00 uur).