Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 12 september 2011

Nederlandse artiesten maken single voor jubilerend 100% NL

Vanmorgen werd 100% NL DJ Marjon Keller tijdens haar uitzending overvallen door zangeres Do en nieuw Nederlands talent zanger Pieter van der Zweep. De artiesten kwamen samen het duet $B!F(BVijf Jaar$B!G(B brengen, wat ze speciaal ter ere van het 5-jarig jubileum van 100% NL hebben opgenomen.

Het nummer is een idee van tekstschrijvers Robert Dorn en Joost Griffioen. Voor het nummer werd zangeres Do benaderd die meteen enthousiast reageerde. Omdat ze onder de indruk was van nieuwkomer Pieter van der Zweep was een duet snel geboren. Do, die nu onder meer in de jury zit van het tv-programma 'My Name Is', aan $B!F(BExpeditie Robinson$B!G(B meedoet en pasgeleden zelf een nummer 1 hit scoorde met het nummer 'Hij Gelooft In Mij', dook samen met Pieter de studio in.

Do: $B!F!G(BSinds ik het nummer voor het eerst hoorde, krijg ik het niet meer uit mijn hoofd. Zo mooi vind ik het! Daarnaast is het een goed moment om met deze single 100% NL te feliciteren met haar 5-jarig bestaan. Ik denk dat Pieter en ik namens alle Nederlandse artiesten spreken en 100% NL op deze manier willen bedanken voor alles wat 100% NL doet voor de Nederlandse muziek.$B!G!G(B

100% NL bestaat deze week 5 jaar en gaat dit 5 weken lang vieren met 5 grote acties. Vanaf vandaag staat het radiostation in het teken van het jubileum.

100% NL
Met ruim 1,8 miljoen verschillende luisteraars per week is 100% NL het snelst groeiende radiostation van Nederland. 100% NL is het radiostation met $B!F(BDe Muziek van Nederland$B!l(B. Je hoort de hits van o.a. Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Jeroen van der Boom, VanVelzen en Nick & Simon, maar ook klassiekers van Doe Maar, Toontje Lager, Paul de Leeuw en Trijntje Oosterhuis. 100% NL is overal in Nederland te beluisteren. Kijk voor de frequenties op www.100p.nl.

Naast het radiostation heeft 100% NL ook een eigen magazine: het 100% NL Magazine. Het nieuwe 100% NL Magazine ligt nu in de winkel met onder meer een uitgebreid dubbelinterview met Irene Moors en Johnny de Mol.