Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Johannis Schot niet mee naar WK Korfbal

Zeist, 12 september 2011 Johannis Schot (DeetosSnel/Volhuis) gaat niet mee naar het IKF Wereld Kampioenschap Korfbal 2011. Dat heeft bondscoach Jan Sjouke van den Bos vanmiddag bekendgemaakt. De speler van DeetosSnel/Volhuis zat bij de voorlopige selectie van het Nederlands team maar wist geen definitieve plaats af te dwingen. Na Johannis Schot moet er nog één heer afvallen voordat de selectie afreist naar China.

Schot keerde dit seizoen terug op het oude nest in Dordrecht. De topscorer van DeetosSnel in het seizoen 2009-2010 werd vorig seizoen zaalkampioen van België met Boeckenberg. Deze prestatie werd door Van den Bos beloond met een plaats in de voorselectie, helaas was dit niet genoeg voor een plek bij de laatste zestien, waardoor Schot zich zal moeten gaan richten op zijn rentree bij DeetosSnel. De ambitieuze club hoopt met het terugkeren van Schot dit jaar te stunten in de Wereldtickets Korfbal League.

Eerder deze week moesten Mirjam Maltha (Fortuna/MHIR) en Kim Cocu (KZ/Hiltex) vanwege blessures afhaken. Het Wereld Kampioenschap Korfbal 2011 vindt plaats van 27 oktober tot en met 5 november 2011 in Shaoxing, China. Oranje traint tot aan het WK zes keer per week en speelt verspreid door heel Nederland een aantal oefenwedstrijden.