Ingezonden persbericht


|          |                               |datum   |12 september 2011              |
|          |                               |        |                               |
Programma Europese mobiliteitsweek

Rijswijk pakt de fiets

Nederlanders laten massaal de auto staan en gaan alleen nog maar op de fiets of met het openbaar vervoer op pad. Dat is tenminste het doel van de Europese Mobiliteitsweek waaraan ook de gemeente Rijswijk deze week meedoet. Diverse organisaties hebben activiteiten die laten zien hoe makkelijk het is om de auto eens te laten staan.

Wat vroeger de Week van de Vooruitgang was, heet nu de Europese Mobiliteitsweek. Het doel is hetzelfde gebleven: ontdek andere vormen van vervoer en laat de auto eens wat vaker staan. De gemeente Rijswijk heeft samen met andere organisaties activiteiten opgezet die de keuze voor bijvoorbeeld de fiets gemakkelijker kunnen maken.

Groene voetstappen
Leerlingen van zes basisscholen in Rijswijk geven het goede voorbeeld: zij gaan de hele week lopend of met de fiets naar school. Ze doen dat voor de Groene Voetstappenactie. Kijk voor meer informatie hierover op www.groenevoetstappen.nl.

Fietsen
Dinsdag 13 september staat in het teken van op de fiets naar je werk gaan. De gemeente roept iedereen op om die dag voor de fiets te kiezen, ook raadsleden, ambtenaren, burgemeester en wethouders.

Bandenspanning
Het is bekend dat als de spanning van je autobanden te laag is, je twee tot vijf procent extra brandstof per jaar verbruikt en dat ook je banden sneller slijten. Wie zorgt voor een goede spanning, spaart geld uit en levert ook een bijdrage aan een beter milieu. Kom daarom op woensdag 14 september tussen 9.00 en 17.00 uur naar het winkelcentrum aan de Dr. H. Colijnlaan. Bij de supermarkt kan je door medewerkers van de stichting De Groene Garage gratis je banden laten meten en zonodig bijvullen.

Pimp your bike
Van rijden op een mooie fiets word je vrolijk en bovendien val je beter op in het verkeer. Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen op woensdag 14 september daarom gratis hun fiets komen versieren bij het gemeentehuis op het Bogaardplein. Tussen 14.00 en 16.00 uur staan medewerkers van de gemeente klaar om hen hierbij te helpen. Degene met de mooiste fiets krijgt een prijsje Vrouwen leren fietsen
Vrouwen die om wat voor reden dan ook nooit hebben leren fietsen, maar dat wel graag zouden willen, kunnen zich op woensdag 14 september aanmelden bij de stichting Welzijn Rijswijk. Medewerkers daarvan staan dan tussen 15.00 en 16.00 uur op het Bogaardplein met informatie over een fietscursus speciaal voor vrouwen. Je kunt die middag ook meedoen aan een quiz over verkeersregels die voor fietsers gelden. De fietscursus bestaat uit tien theorie- en praktijklessen.

Wandelen
Wandelen is een uitstekende manier om Rijswijk beter te leren kennen. Wie de gemeente eens van een andere kant wil leren kennen, kan op vrijdag16 september gratis wandelboekjes afhalen bij publieksbalie van het gemeentehuis aan het Bogaardplein (openingstijden 8.30-14 uur).




Ingezonden persbericht