GGD Rotterdam-Rijnmond


Respons Jeugd Rijnmond in Beeld

Respons Jeugd Rijnmond in Beeld 4-12 jarigen

13 september 2011

Dit voorjaar heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond het onderzoek Jeugd Rijnmond in Beeld uitgevoerd. Dit onderzoek geeft inzicht in de gezondheid en ontwikkeling van kinderen van 4 tot 12 jaar in Rotterdam en omliggende gemeenten. Hiervoor zijn de ouders van 24.452 kinderen benaderd met behulp van een steekproef uit het bevolkingsregister. In totaal hebben de ouders van 11.848 kinderen gereageerd. Dit is een respons van 48,5 procent.

Behalve Rotterdam en Schiedam haalden alle gemeenten in de regio een respons van meer dan 50 procent. Goedereede, Dirksland en Middelharnis hadden de hoogste responscijfers (circa 65 procent). Rotterdam scoorde het laagst met 40,2 procent.

De gegevens worden nu door de GGD Rotterdam-Rijnmond verwerkt. Begin 2012 ontvangen alle gemeenten een gemeenterapport waarin de uitkomsten voor de eigen gemeente staan beschreven. De gemeenten kunnen deze informatie gebruiken bij de invulling van het gemeentelijk jeugdbeleid. Belangstellenden kunnen de gemeenterapporten begin 2012 downloaden via www.ggd.rotterdam.nl.
Interessant? Deel dit met je netwerk

* Facebok

* Facebok

* Hives

* Linkedin

* TIPAFRIEND_TEXT