Gemeente Ede

dinsdag, 13 september 2011

Geslaagde open dag kazerneterreinen Open Monumentenweekend

info@ede.nl

Ongeveer 4500 mensen hebben het afgelopen weekend genoten van theater, muziek en geschiedenis op de Elias Beeckmankazerne tijdens het Open Monumentenweekend in Ede. Op beide dagen zorgde Tria Fata voor plezier voor jong en oud, vertelden oud militairen over de geschiedenis van de Elias Beeckman en kregen bezoekers de plannen van de ontwikkeling voor de kazerneterreinen te horen. Kortom, een geslaagd weekend!

Open dag kazerneterrein

De geschiedenis van de kazerneterreinen

"Kan ik de Simon Stevinkazerne op, daar heb ik in 1961 nog gelegerd gezeten". Dit was een vraag die afgelopen weekend regelmatig gesteld werd. Veel oud militairen reisden het land door uit bijvoorbeeld Rotterdam, Alkmaar of Wijnjewoude (Friesland) om nog eens in Ede te komen kijken. Maar ook dichterbij huis bezochten mensen de kazerneterreinen. Edenaren, maar ook geïnteresseerden uit Arnhem en Wageningen waren benieuwd.

Helaas waren niet alle kazerneterreinen open voor bezoekers, maar onder begeleiding werden fietstochten georganiseerd op de Simon Stevinkazerne. Op de Elias Beeckmankazerne gaven oud militairen rondleidingen en kon men meerijden in historische militaire voertuigen. Tijdens de fietstochten en rondleidingen werd verteld over de geschiedenis en de toekomst van de terreinen. Binnen in gebouw twee konden bezoekers onder andere op een maquette en posters zien hoe het gebied ontwikkeld gaat worden. Tijdens het weekend konden bezoekers zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief die specifiek ingaat op het toekomstige aanbod van vrije kavels. Kijk voor meer informatie hierover op www.veluwsepoort.nu bij `Kazerneterreinen'.

Tria Fata

Tria Fata zorgde voor vertier, verwondering, verbazing en vrolijkheid. Van reusachtige bellen en een verhalenverteller tot acrobatiek en luchtwerk. Zowel binnen en buiten waren muziek, theater, hapjes, drankjes en vermaak voor jong en oud. Kinderen werden geboeid door de verhalenverteller of pakten een spreuk aan van de steltenloopster. Bij de imposante wagen van theater Dapper stonden ook veel ouderen geboeid te kijken naar de voorstelling Carnivale. Op zaterdag was de voorpremière te zien van de voorstelling "Schaduwen over Innsmouth" gespeeld door Joris Lehr en op zondag zorgden de Ten Horned Devels voor een goede sfeer in de loods.