Politie Twente

Gestolen kogelwerende vest aangetroffen Goor
Het uit een politieauto gestolen kogelwerende vest (zie onderstaande persbericht) is teruggevonden. Maandag 12 september omstreeks 23.00 uur kreeg Politie Twente een melding via Meld Misdaad Anoniem dat het vest bij een bushokje aan de Molenstraat ter hoogte van de Kortedijk zou liggen en daar werd het inderdaad aangetroffen. (2011087039)

Persbericht van 12 september:
Kogelwerend vest gestolen uit politieauto, politie zoekt getuigen Hof van Twente
Zondagmorgen 11 september werd uit een politieauto een kogelwerend vest gestolen, de politie zoekt getuigen.

Zondagmorgen 11 september omstreeks 05.30 uur kreeg de politie melding van een onenigheid op de Grotestraat in Goor. Twee personen bleken met elkaar onenigheid te hebben gehad, waarbij ook geslagen was. Bij het naderen van de politie kwamen veel mensen kijken naar het voorval. Tijdens de aanhouding van een persoon hoorden de agenten het dicht slaan van het portier van hun politievoertuig. Een onbekende persoon bleek een kogelwerend vest uit het dienstvoertuig te hebben ontvreemd.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van het kogelwerende vest of weten wie dit vest in het bezit heeft. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hof van Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011086389)

Aanrijding op Rijksweg A1
Holten
Op de Rijksweg A1 ter hoogte van Holten heeft dinsdag 13 september omstreeks 08.40 uur een kop-staartbotsing plaatsgevonden, waarbij een 34-jarige vrouw uit Hengelo gewond is geraakt.

Bij de aanrijding botsten drie personenauto's achterop elkaar die vanuit Hengelo richting Deventer reden. De aanrijding gebeurde omdat meerdere auto's afremden, daar waar de rijbaan van drie naar twee rijstroken overgaat. De 62-jarige man uit Losser remde te laat en botste achter de auto van een 37-jarige man uit Deventer. Hier achterop botste de 34-jarige. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee andere bestuurders bleven ongedeerd. De auto van de vrouw en die van de 62-jarige moesten worden afgesleept. De 37-jarige bestuurder kon met eigen auto zijn weg vervolgen. Twee rijstroken van de A1 zijn enige tijd afgesloten geweest. De weg werd omstreeks 09.20 uur weer vrijgegeven.

Scooterrijdster gewond
Den Ham
Bij een aanrijding met een vrachtwagen is maandag 12 september omstreeks 08.45 uur een 17-jarige scooterrijdster uit Westerhaar-Vriezenveensewijk gewond geraakt.

Het meisje reed op het fietspad van de Vroomshoopseweg in de richting van Den Ham. Voorbij de Kooiweg sloeg een vrachtwagen, die in dezelfde richting reed, rechtsaf het terrein van een tankstation op. De vrachtwagen werd bestuurd door een 34-jarige man uit Den Ham. Het meisje is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente is ter plaatse geweest en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. (2011086722)

Geparkeerde auto total loss gereden Hengelo
Maandag 12 september is omstreeks 22.20 uur een aan de Kerkstraat geparkeerd staande auto total loss gereden. De dader is doorgereden.

De geparkeerde auto, een blauwe Daihatsu Cuore, was aan de rechter achterkant aangereden en was dusdanig beschadigd dat hij moest worden afgesleept. Getuigen hadden een blauwe Volkswagen Transporter zien wegrijden bij de aanrijding. De Transporter had een ladder op het dak. De Transporter moet door de aanrijding ook flinke schade hebben opgelopen.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van de aanrijding of die weten waar de Volkswagen Transporter zich thans bevindt. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo Zuid 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011087021)

Fietsster gewond bij aanrijding Ambt Delden
Een 88-jarige vrouw uit Ambt Delden is maandag 12 september gewond geraakt toen zij met haar fiets de Rijksweg N346 overstak en werd aangereden door een auto.

De vrouw fietste omstreeks 14.00 uur op de Bollenweg ter hoogte van de Veldweg. Toen zij de Rijksweg N346overstak, zag ze een van rechtskomende auto, bestuurd door een 74-jarige man uit Lochem, over het hoofd. De 88-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011086855)

Man met drugs aangehouden
Enschede
Politie Twente heeft maandag 12 september een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij harddrugs in zijn bezit had.

Surveillerende agenten zagen de man bij het station van Enschede. Hij gedroeg zich verdacht. Toen de man in een auto stapte en wegreed in de richting van de Oldenzaalsestraat, werd besloten hem staande te houden ter controle. Op de Molenstraat werd de man gecontroleerd, waarbij in zijn auto harddrugs werd gevonden. De politie onderzoekt of de man ook drugs verhandeld. De 23-jarige Rotterdammer in verzekering gesteld. (2011086809)

Grote hoeveelheid parfum aangetroffen Denekamp
Tijdens controle heeft een Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) een grote hoeveelheid parfum voor onderzoek in beslag genomen.

Agenten van het GPT zagen omstreeks 20.15 uur een auto met grote snelheid wegrijden van de Nordhornsestraat. Zij volgden de auto de rondweg Nordhorn op en konden de bestuurder bij de afslag Emsdetten een stopteken geven. De twee inzittenden, een 38- en 19-jarige man, beiden uit Nordhorn, verklaarden de parfum voor een klein bedrag te hebben aangekocht. De politie onderzoekt of de parfum echt is en of deze wellicht van diefstal afkomstig is. De twee mannen zijn in afwachting van het onderzoek heengezonden.

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost, Politie regio Twente, Bundespolizei-inspektion Bad-Bentheim en Landespolizei Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Het team voert in het grensgebied gemengde Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensenhandel, drugssmokkel en voertuigcriminaliteit te bestrijden. (2011086979)

Fietsster gewond bij eenzijdige ongeval Almelo
Een 87-jarige vrouw uit Almelo raakte maandag 12 september gewond bij een eenzijdige aanrijding in Almelo.

Maandagmiddag 12 september omstreeks 16.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige ongeval op de Prinsenstraat in Almelo. Een 87-jarige vrouw uit Almelo fietste over de Grotestraat en wilde de Prinsenstraat in fietsen. Vermoedelijk haakte de tas van de vrouw achter een paaltje waardoor zij ten val kwam. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011086942)

Bromfietscontrole en verkeersveiligheid controle rondom scholen Tubbergen
Tussen 07.30 uur en 09.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden aan de Sportlaan in Tubbergen. Proces-verbaal werd opgemaakt voor: het niet hebben van spiegels op een bromfiets, het rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, het niet kunnen tonen van een geldig kentekenbewijs, onverzekerd rijden en een te hoge constructiesnelheid.

Maandag 12 september werd tevens gecontroleerd bij een school in Tubbergen. Vier automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een autogordel.

De politie controleert extra op de verkeersveiligheid rondom basisscholen. Dit gebeurt na toenemende aantallen meldingen van scholen, ouders en omwonenden. De verkeersdrukte wordt vaak veroorzaakt door ouders die hun kinderen naar school brengen en van school ophalen. Veel ouders gebruiken hierbij de auto, wat de situatie gevaarlijker maakt. In de schoolomgeving zijn maatregelen genomen zoals het instellen van stopverboden, het plaatsen van palen of andere obstakels en informatie in de schoolkrant. Dit heeft echter het haal- en brenggedrag van ouders/verzorgers onvoldoende beïnvloed en daarom worden nu repressieve maatregelen ingezet. De politie adviseert de ouders het volgende om ongelukken te voorkomen:
- breng en haal kinderen op de fiets of lopend;
- vermijd onveilige in- uitstapplaatsen;
- zoek contact met actieve verkeersouders;
- onderhoud het contact met de school over verkeersveiligheid. (2011086744)

Man aangehouden voor steekpartij Markelo
Een 22-jarige man uit Somalië werd maandag 12 september aangehouden, omdat hij een 27-jarige landgenoot met een steekwapen heeft gestoken.

Maandagavond 12 september omstreeks 23.15 uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Herikerweg in Markelo. Een 22-jarige man uit Somalië zou met een steekwapen een 27-jarige man hebben verwond. De 27-jarige zou hierbij licht gewond zijn geraakt. De politie kon direct de 22-jarige dader aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de steekpartij. (2011087002)

Diefstal bij nieuwbouwwoningen, politie zoekt getuigen Almelo
Tijdens het afgelopen weekend zijn bij zes nieuwbouwwoningen aan de Sluiskade Zuidzijde in Almelo diverse goederen gestolen van een bouwonderneming.

De goederen lagen opgeslagen in de in aanbouw zijnde woningen. De woning waren afgesloten en de dieven wisten de sloten te forceren. Voor enkele duizenden euro's aan goederen zijn weggenomen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011086871)

Twee mannen aangehouden voor steekpartij Enschede
Een 19-jarige man en een 42-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden maandag 12 september aangehouden, omdat zij verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een steekpartij.

Maandagmiddag 12 september omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Korte Hengelosestraat in Enschede. Een 29-jarige man kwam naar de politieagenten lopen en vertelde dat hij gestoken was met een steekwapen. Hierop startte de politie direct een onderzoek naar de dader(s). De man werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor zijn verwondingen. Getuigen gaven de politieagenten een goede beschrijving van de verdachten. De verdachten, een 19-jarige en een 42-jarige man, konden kort daarop worden aangehouden aan de Molenstraat in Enschede. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de steekpartij. (2011086943)

Verkeerscontrole
Hengelo
De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo op maandag 12 september 31 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd op het Industrieplein, Krabbenbosweg, Oelerweg, Diamantstraat en Boekeloseweg.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van het rode verkeerslicht (13x), overschrijden van de maximum snelheid (14x), niet dragen van een autogordel (4x). (2011086881)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Dinsdag 13 september 2011
Telefoon: 053-455 5588

---- --