Gemeente De Wolden


Persbericht



Zuidwolde, 13 september 2011





CJG De Wolden start met themabijeenkomsten


Laagdrempelig, leuk en leerzaam




Komend schooljaar wil het CJG De Wolden ouders op een laagdrempelige, leuke en leerzame manier van informatie voorzien door middel van themabijeenkomsten. Alle  scholen en voorschoolse voorzieningen in De Wolden krijgen deze week informatie over de mogelijkheden hoe deze bijeenkomsten te organiseren en welke rol het CJG hierin kan spelen.

Uit onderzoek van GGD Drenthe is gebleken dat ouders over een aantal thema's beduidend meer vragen of zorgen hebben: grenzen en regels, gehoorzamen, luisteren, omgaan met ongewenst (druk/agressief) gedrag, (faal)angst, onzekerheid, sociale contacten/spelen (zie ook www.gezondheidsgegevensdrenthe.nl). De themabijeenkomsten die het CJG  aanbiedt, gaan in op deze vragen. Zo kunnen ouders op ongedwongen wijze advies krijgen en met elkaar van gedachten wisselen over diverse onderwerpen.

Het CJG biedt themabijeenkomsten gratis aan. Zo'n bijeenkomst kan in allerlei vormen worden georganiseerd zoals een koffieochtend, (onderdeel van) ouderavond of aansluitend bij een verenigingsavond. De aanvraag voor een themabijeenkomst gaat via info@cjgdewolden.nl





Gemeente De Wolden