Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-09-2011

Televisie
FREDDY

LIZ SNOIJINK EN ANNA DRIJVER NAAST THOM HOFFMAN
TE ZIEN IN NIEUWE TROS-DRAMASERIE 'FREDDY'

Liz Snoijink en Anna Drijver zijn toegevoegd aan de cast van de TROS-dramaserie FREDDY. Vorige week werd al bekend dat Thom Hoffman de hoofdrol speelt en in de huid kruipt van biermagnaat Freddy Heineken.

Liz Snoijink en Anna Drijver spelen in FREDDY beiden de rol van Lucille, de vrouw èn rots in de branding van Freddy Heineken. Anna neemt de rol van de jonge Lucille voor haar rekening, Liz is te zien als de wat oudere Lucille.

De serie FREDDY belicht het leven van Freddy Heineken. De fameuze bierbrouwer en levensgenieter blikt terug op zijn leven: zijn carrière bij de brouwerij, de ontmoeting met de vrouw van zijn leven, Lucille, de relatie met zijn dochter en hoe hij geworden is tot de man die hij is. In vier afleveringen is te zien hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis.

FREDDY wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen voor S&V Fiction en de regie is in handen van Pim van Hoeve, bekend van onder meer 'Bernhard, Schavuit van Oranje'. Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen.