Gemeente Hardenberg

Kennisbijeenkomsten voor bedrijfsleven over Wabo

12 juli 2011

SBR houdt op woensdag 14 september twee kennisbijeenkomsten over de Wabo: 'Werken met de Wabo' en 'Vergunningvrij bouwen'. De bijeenkomsten worden gehouden in Urbana in Zwolle.

U hebt inmiddels wellicht enige ervaring opgedaan met het werken met de Wabo of met vergunningvrij bouwen. Daarbij bent u ongetwijfeld geconfronteerd met zaken waarvan u niet precies wist hoe ze in elkaar staken of hoe ermee om te gaan. Daarom heeft SBR twee kennisbijeenkomsten georganiseerd waarin het werken met de Wabo en het vergunningvrij bouwen centraal staat.

Inhoud
Tijdens de bijeenkomst 'Werken met de Wabo' worden de juridische beginselen van de Wabo op een praktische manier aan u uitgelegd. Verder worden de mogelijkheden van het omgevingsloket met u doorgenomen en wordt ingegaan op de voor- en nadelen van de verschillende aanvraagstrategieën die u kunt hanteren voor een omgevingsvergunningaanvraag.

Tijdens de bijeenkomst 'Vergunningvrij bouwen' wordt de samenhang van vergunningvrij bouwen met de overige wetgeving belicht en worden de (grotendeels nieuwe) begrippen met betrekking tot vergunningvrij bouwen toegelicht. Daarna worden, aan de hand van praktijkcases, de verschillende mogelijkheden van vergunningvrij bouwen belicht.

Kosten en inschrijven
De kosten bedragen EUR 95 per deelnemer per bijeenkomst. Als u aan beide bijeenkomsten deelneemt, betaalt u EUR 175 voor beide bijeenkomsten op deze dag. U kunt zich inschrijven via www.sbr.nl/agenda.