Gemeente Bronckhorst
---


Infoavond over omvorming verschillende plantsoenen in Baak op 14 september a.s.

In het gemeentelijk groenstructuurplan is opgenomen op welke manier we het openbaar groen in Bronckhorst de komende jaren willen onderhouden. Het doel van het plan is het behoud van de kwaliteit van ons openbaar groen met gelijkblijvende of lagere onderhoudskosten. Door onder meer grote heestervakken in de dorpen om te vormen naar gazons verkrijgen we dit. In Steenderen en Zelhem is de omvorming inmiddels klaar.

Op dit moment zijn wij bezig met het voorbereiden van plannen voor het omvormen van heesters naar gazon in Baak. Afgelopen juni hebben we met Baaks Belang enkele plekken besproken die in aanmerking komen voor de omvorming. Dit zijn o.a. plantsoenen aan de Pastoor Bouwhuisstraat, Pastoriestraat en de Molenweg (op onze website zijn de volledige, voorlopige tekeningen met de om te vormen groenvakken in Baak bekijken). Ook inwoners en buurtbewoners willen we de gelegenheid geven om hierover mee te denken.

Informatieavond
Graag nodigen we hen uit voor de informatieavond op 14 september a.s. om 19.30 uur bij zaal Herfkens in Baak. Naaste omwonenden van de plantsoenen hebben hiervoor we persoonlijk aangeschreven.

Inspraak
Van 19 september t/m 7 oktober 2011 kunnen bewoners hun zienswijze op het omvormingsplan kenbaar maken aan de gemeente en de tekeningen, naast op onze site, ook inzien in het gemeentehuis.

Hengelo (Gld), 26 augustus 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --