NEN



* Datum: 14 sep 11

* Locatie: NEN, Delft

* Prijs: EUR 0.00 (excl. btw)

* Duur: 13.00-17.00 uur


* Informatie
Normen geven "handen en voeten" aan ARBO wetgeving.

NEN organiseert op 14 september a.s. een informatiebijeenkomst om van gedachten wisselen met betrokkenen, deskundigen en belanghebbenden op het gebied van de norm NEN 3140 voor de automobielsector.

Voor de elektrotechnische installatiewereld in Nederland geeft NEN 3140:2011 de best denkbare invulling van de ARBO-vereisten voor installaties tot 1000 V wisselspanning of 1500 V gelijkspanning. Kan dit ook toegepast worden voor het werken aan elektrische auto's? Sluit deze norm voldoende aan bij de belevingswereld en het begrippenkader in de "niet-elektrotechnische" automobielsector? Of is er behoefte aan een specifiek document, door belanghebbenden en deskundigen op maat gemaakt voor de doelgroep?

Met de opmars van de elektrische auto zal er in de automobielsector op diverse plaatsen een verschuiving plaatsvinden van toegepaste technieken. Met name bij reparatie, onderhoud en uiteindelijk de ontmanteling van de auto gaat dit gepaard met andere gevaren en risico's zoals de aanwezigheid van gevaarlijke elektrische spanningen.
De Nederlandse wetgeving (ARBO-wetgeving) op dit terrein is redelijk duidelijk: onder spanning werken is niet toegestaan, tenzij ...

De informatiebijeenkomst vindt plaats bij NEN in Delft, Vlinderweg 6.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bij voldoende belangstelling zal de vraag gekoppeld worden voor deelname aan een op te richten werkgroep met als doel een specifiek document te ontwikkelen voor het veilig werken aan elektrische auto's.
Contact
Aanvullende informatie over deze informatiebijeenkomst? Neemt u dan contact op met NEN Elektrische Installaties, telefoon (015) 2 690 194 of via e-mail: elektrische-installaties@nen.nl Meer inhoudelijke informatie is verkrijgbaar via Johan van Velthoven, consultant Elektrische Installaties, telefoon (015) 2 690 337 of via e-mail: johan.vanvelthoven@nen.nl.
* Inschrijven
Ja, ik wil me inschrijven voor dit evenement.

Contact

T (015) 2 690 448
E evenementen@nen.nl