Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Woensdag 14 september 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is bestuurswetenschapper Willemijn Dicke over haar boek ' Graaiers of redders? Wat 15 jaar marktwerking heeft klaargespeeld en aangericht in de zorg, openbaar vervoer en energievoorziening' Het debat tussen de voor- en tegenstanders van marktwerking in de nutssectoren is fel, en bevindt zich bijna in de loopgraven. Dicke deed onderzoek en beantwoord veel prangende vragen: Wie is er beter van geworden? Welke negatieve effecten zijn er? Zijn er ook onverwachte bijvangsten? In haar boek wordt de balans opgemaakt aan de hand van gesprekken met de hoofdrolspelers in vijftien jaar marktwerking - politici, voor- en tegenstanders, klanten en patiënten.

Hier is Chris van der Heijden, historicus. De euforie over het politiek effect van sociale media is voorbij. Wat hebben Twitter en Facebook nu werkelijk betekend voor bijv. de Arabische lente?

Filmpanel over 'Midnight in Paris' de nieuwste film van Woody Allen met Gawie Keyser, filmrecensent De Groene en Nausicaa Marbe, columniste Volkskrant. Een Amerikaanse familie, vader, moeder, dochter en schoonzoon, reist voor zaken naar Parijs. 's Nachts komt schoonzoon Gil terecht in de jaren 20. Film over het verlangen naar een 'gouden verleden'. Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=BYRWfS2s2v4

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)

Informatie: Rina Spigt, eindredacteur
M: 06 22 96 47 10 E: rina.spigt@human.nl

Zie voor actuele programma-informatie: www.obalive.nl

Volg OBA Live nu op Twitter ! @obalive
en facebook


---- --