Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge Socialisten (PvdA) Den Haag:
"Stop meteen met Culturele Hoofdstad 2018"

De Jonge Socialisten in de Partij van Arbeid Den Haag (JS Den Haag) willen dat het Haags College per direct de ambitie 'Den Haag Culturele Hoofdstad 2018' stopzet. Volgens de JS Den Haag is de ambitie op dit moment ongepast.

De gemeente Den Haag bezuinigd de komende jaren flink op kunst en cultuur. Daardoor zal het cultureel aanbod in de stad sterkverminderen. De ambitie 'Den Haag culturele hoofdstad 2018' past volgens de JS Den Haag niet in die lijn. Voorzitter Wouter Booij: "een versobering van het cultureel aanbod in de stad, moet samen gaan met een versobering van de ambitie. Het kan niet zo zijn dat we grote ambities uitspre ken en tegelijkertijd keihard bezuinigingen. Dat is een verkeerd signaal naar de stad".

De JS Den Haag roept het College van B&W en de coalitiefracties op de plannen en de campagne voor 'Den Haag Culturele Hoofdstad 2018' per direct stop te zetten. Zij hoopt dat het College en de coalitiefractie zich zullen scharen achter het standpunt van de JS Den Haag. De JS Den Haag verwacht dan dat ook de PvdA fractie, die op dit moment deel uitmaakt van de coalitie, het standpunt zal steunen en in zal zien dat een dergelijke ambitie op dit moment onacceptabel is.

"Dat Den Haag een ambitieuze stad is vinden wij super. Zonder ambities kom je geen stap vooruit. Maar deze ambitie is een stap te ver. Je kan niet én bezuinigen op kunst en cultuur én tegelijkertijd 'Culturele Hoofdstad van 2018' willen worden. Dat plan moet per direct van tafel", aldus Booij.

NOOT VOOR REDACTIE,