Gemeente Cranendonck


Groene Handdrukken: minder stoeptegels, meer groen

Een Groene Handdruk is een bijdrage van EUR 350,- voor inwoners en organisaties met goede ideeën en zin om (samen met anderen) de handen uit de mouwen te steken. Bedoeld om de natuur in de eigen omgeving te verbeteren.

De Groene Handdruk is bedoeld om mensen te stimuleren een groenere leefomgeving te creëren. Te denken valt aan een speelnatuurtuin waarin kinderen spelen en op onderzoek gaan. Of het aanplanten van planten of struiken voor insecten of specifiek een vlindertuin, het aanleggen van geveltuinen of het ophangen van nestkasten. Ook kan gedacht worden aan de aanleg van een moestuin of generatietuin waar jong en oud samen in werken en kennis delen.
Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) geeft een Groene Handdruk aan inwoners en organisaties zoals kinderdagverblijven en zorginstellingen die met goede ideeën voor een groenere omgeving aan de slag willen gaan.

Doe mee!
Hebt u een idee om uw woonomgeving te verbeteren? Hoe u `minder stoeptegels, meer groen' kunt bereiken? Wilt u dat samen met anderen realiseren? Vul dan het korte inschrijvingsformulier in op www.sre.nl/groenehanddruk. Inschrijven kan tot en met 26 september 2011.
Alle ideeën worden door het SRE beoordeeld. De beste inzendingen belonen we met een Groene Handdruk. Dat is een trofee met daarbij een geldbedrag van EUR 350,- om te besteden aan de uitvoering van het idee.