Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wortell implementeert Microsoft Lync bij TU Delft

Unified Communications-platform in gebruik bij onderwijsinstelling

Lijnden, 14 september 2011 - Microsoft-specialist Wortell heeft met succes een Microsoft Lync-implementatie bij de Technische Universiteit Delft (TU Delft) afgerond. Deze oplossing voor Unified Communications (UC) is nu als Proof-of-Concept in gebruik bij de onderwijsinstelling. De verwachting is dat de Delftse universiteit het systeem in de loop van 2011 samen met Wortell organisatiebreed gaat inzetten.

De Proof-of-Concept bij de TU Delft vloeit voort uit de Unified Communications-wedstrijd die SURFnet, de ICT-dienstenleverancier voor het hoger onderwijs, vorig najaar organiseerde. SURFnet nodigde hoger-onderwijsinstellingen toen uit om voorstellen in te dienen voor het gebruik van Unified Communications binnen hun organisatie. Het samenwerkingsverband 3TU van de drie technische universiteiten in Nederland was een van de winnaars. De drie instellingen kregen elk een stimuleringsfinanciering om hun oplossing uit te voeren. De drie technische universiteiten kozen gezamenlijk voor Microsoft Lync als basis voor de nieuwe UC-omgeving. De TU Delft schakelde Microsoft-partner Wortell in voor advies en projectbegeleiding.

Wortell richtte de Microsoft Lync-omgeving in en zorgde er onder meer voor dat het systeem geschikt is voor verschillende platforms, waaronder Microsoft Windows, Apple en Linux. "Voor de TU Delft is de ondersteuning van deze verschillende platforms belangrijk. Onze studenten en medewerkers nemen steeds vaker een device mee, die ze zelf hebben aangeschaft", zegt Hans Nouwens, IT-architect bij de TU Delft. "Schaalbaarheid was een tweede punt van aandacht. De verwachting is dat uiteindelijk alle zesduizend werkplekken een Lync-client krijgen. Daarmee biedt een desktop of laptop mogelijkheden om direct met collega's te bellen of te chatten, of een videoconferentie op te zetten, waar ze ook zitten. Door de ontwikkelingen op het gebied van Het Nieuwe Werken is het bijna noodzakelijk om de beschikbaarheid van een collega te checken. Lync biedt hiervoor de mogelijkheden."

"Unified Communications biedt medewerkers van instellingen de middelen om snel in contact te komen met collega's", zegt Luc Joziasse, commercieel directeur van Wortell. "Bovendien is het mogelijk om de communicatiekosten te verlagen doordat medewerkers gebruikmaken van één gemeenschappelijk netwerk. Wij zijn enthousiast over de keus van TU Delft voor Microsoft Lync in combinatie met onze dienstverlening. Wij kijken ernaar uit om de inzet van Unified Communications bij de universiteit op termijn te verbreden."

Over Wortell
Wortell is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van innovatieve oplossingen op het Microsoft-platform. Het bedrijf is overtuigd van de meerwaarde van innovatieve technologie en helpt organisaties bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen door middel van toekomstgerichte applicaties. Hierin staat de duurzame relatie met een organisatie centraal. Dankzij de partnerovereenkomst met Microsoft heeft Wortell altijd toegang tot de nieuwste Microsoft-technologieën en kan het bedrijf de algemeen geaccepteerde standaarden bieden, die vervolgens kunnen worden aangepast aan de wensen en behoeften van de klant.

Met de introductie van het document- en dossiermanagementsysteem 360° is Wortell op de Nederlandse markt een van de belangrijkste spelers op het gebied van documentbeheer. Voor meer informatie: www.wortell.nl.


Ingezonden persbericht