Ingezonden persbericht


Nieuwe directeur VSenV

Het bestuur van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV) heeft Herman Geertsen aangesteld als nieuwe directeur van de vereniging. Per 1 december 2011 volgt hij Wim Jurg op, die de komende jaren meer tijd wil hebben voor zijn eigen werk als auteur.

Herman Geertsen (Nijmegen, 1948) is opgeleid onder andere aan de Katholieke Universiteit Nijmegen als journalist en als sociale wetenschapper. Na verschillende functies te hebben bekleed in de media, in het hoger onderwijs en bij diverse gemeentes (o.a. als sectordirecteur en loco-gemeentesecretaris in Leerdam en Waddinxveen) heeft hij vanaf 2004 gewerkt als algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Herman Geertsen heeft een boek op zijn naam over interpersoonlijke communicatie, een aantal artikelen over de positie van oudere hoogopgeleiden op de arbeidsmarkt, en een roman. Het bestuur is blij dat Herman Geertsen zich met zijn kennis en ervaring voor de VSenV wil inzetten en verheugt zich op de samenwerking.

Wim Jurg werd in 2002 directeur van de VSenV - aanvankelijk als lid van een tweehoofdige directie en naast zijn coördinatorschap van de Vereniging van Letterkundigen en later als algemeen directeur. Onder zijn leiding zijn de VSenV en haar afdelingen (Vereniging van Letterkundigen, Netwerk Scenarioschrijvers en Freelancers Associatie) uitgegroeid tot een professionele organisatie die effectief opkomt voor de collectieve en individuele belangen van Nederlandse auteurs. Vorig jaar heeft hij het bestuur te kennen gegeven meer tijd te willen hebben voor zijn eigen werk als auteur - een wens die juist de VSenV alleen maar kan respecteren. Na 1 december blijft hij nog wel aan de vereniging verbonden als financieel adviseur van het bestuur, voor enkele uren per week. Het bestuur van de VSenV is Wim Jurg dankbaar voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan en wenst hem veel succes in de toekomst.

Zowel Herman Geertsen als Wim Jurg zal aanwezig zijn bij de Algemene Ledenvergadering van de VSenV op 19 november in Amsterdam.