MIIAtech's GoldFish biedt als eerste diepe semantische analyse en matching van CVs aan

14/09/2011 10:33

MIIAtech

BRUSSEL , 14 September 2011 - MIIAtech introduceert met GoldFish zijn eerste product op de Belgische markt dat gebouwd is op haar baanbrekende TautonaTM platform. Dit platform maakt informatie toegangkelijk via 'natural language' (= éénvoudige spreektaal), 'begrijpt' wat gezocht wordt en bezorgt de gebruiker exact die informatie, sneller en accurater dan enig ander analysesyteem op de markt. Tautona is op die manier een geslaagd huwelijk tussen 'natural language processing ' en 'semantic search technology'.

BRUSSEL , 14 September 2011 - MIIAtech introduceert met GoldFish zijn eerste product op de Belgische markt dat gebouwd is op haar baanbrekende TautonaTM platform. Dit platform maakt informatie toegangkelijk via 'natural language' (= éénvoudige spreektaal), 'begrijpt' wat gezocht wordt en bezorgt de gebruiker exact die informatie, sneller en accurater dan enig ander analysesyteem op de markt. Tautona is op die manier een geslaagd huwelijk tussen 'natural language processing ' en 'semantic search technology'.

GoldFish is een software die rechtstreeks tegemoet komt aan één van de grote problemen in de Recruitment wereld van vandaag : een overvloed aan CVs en jobprofielen en de (bijna) onmogelijkheid om op een correcte en accurate manier aan 'matching' te kunnen doen tussen duizenden en honderdduizenden stukken data. GoldFish leest al de CVs en de jobprofielen in je knowledge database 'semantisch' in. Als resultaat daarvan kan je een zeer hoge accuraatheid van 'matching' bereiken tussen CVs en jobprofielen bij je zoektocht naar de ideale kandidaat.

Sven Franken, MD Human Revolution is alvast overtuigd van de kracht van GoldFish : " GoldFish heeft een rechtstreekse impact op onze produktiviteit. Doordat GoldFish zowel de CVs als de jobprofielen echt 'begrijpt' is een matching van de geschikte kandidaten voor een welbepaalde job - of andersom het zoeken van de juiste job voor een bepaald CV - een heel stuk éénvoudiger; GoldFish maakt dat de ganse selectie van kandidaten gevonden wordt, die veel dieper en veel accurater is dan een gewone 'key word search' of een 'text miner'. Uiteraard is en blijft de uiteindelijke recruiting een zaak van mensen en dus is de human touch de doorslaggevende factor, maar dankzij GoldFish besparen we een heleboel tijd en moeite in het voortraject daarvan !".

Stephen Lernout, CEO MIIAtech is er van overtuigd dat op deze manier de toepassingen van 'échte' natural language processing zullen doorbreken in de markt : "Eender welk domein je bekijkt, er is een absolute overload aan informatie, en daar nog met de traditionele search systemen je weg in vinden wordt quasi onmogelijk. Met Tautona hebben we nu een platform dat zeer voluminueze informatiebanken, zowel met gestructureerde als met ongestructureerde informatie snel en accuraat kan doorzoeken doordat het zowel de gestelde zoekopdracht als de te doorzoeken informatie echt kan 'begrijpen'. Bovendien is het platform 'cross-language', wat wil zeggen dat de taal waarin je zoekt niet dezelfde moet zijn dan de taal van de database waarin je zoekt ! Naast een toepassing voor de CRM markt hebben we nu met GoldFish ook een product voor de HR/Recruitment markt, een 'CV/Job Profile Matcher' die zijn gelijke niet kent ! We zijn dan ook zeer blij dat Human Revolution hierin een voortrekker wil zijn met de installatie van ons GoldFish product. We zijn er van overtuigd dat nu ook de rest van de markt snel de voordelen zal ontdekken."

GoldFish is verkrijgbaar als 'software-as-a-service' (SaaS) of kan geïnstalleerd worden op de server van de klant.

Info : stephen.lernout@miiatech.com / frank.aernout@miiatech.com

----------------

Over Human Revolution: Het business model van Human Revolution (www.humanrevolution.be) berust op twee pijlers: HR Staffing Solutions en HR Strategy Consultancy en is vooral actief in de IT-sector. Het eerste blok omhelst de detachering van consultants, anderzijds ook de selectie voor aanwervingen. Met HR Strategy Consultancy wil Human Revolution een innovatieve speler op de markt zijn. Talent Management, Retention Management en Redeployment zijn enkele van de instrumenten die hierbij gebruikt worden. Human Revolution focust zich op het aspect of een nieuwe werknemer wel past binnen de bedrijfscultuur, de verloning die wordt aangeboden, de kansen op doorgroeien of verdere ontwikkeling. Human Revolution biedt hier alle ervaring en referenties voor.

Over MIIAtech: MIIAtech (www.miiatech.com) is een 'next generation search and analysis software company'. Het bedrijf heeft een geavanceerd multi-lingual Natural Language Processing platform ontwikkeld, TautonaTM genaamd. Tautona maakt databases bevraagbaar in 'natural language' (éénvoudige spreektaal), 'begrijpt' wat gezocht wordt en bezorgt de gebruiker exact die informatie, sneller en accurater dan enig ander zoeksyteem op de markt. Het Tautona platform helpt bedrijven tijd en geld te besparen door hen de juiste informatie te laten vinden in grote en complexe bedrijfs-gegevensbanken. MIIAtech, behorend tot MIIA Belgium BVBA, heeft haar hoofdkwartier in Brussel, en heeft corporate en sales offices in Hong Kong en in de USA.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel