Gemeente Bronckhorst
---


Bronckhorst zet project buurtbemiddeling voort

B en w van Bronckhorst besloten vandaag het project buurtbemiddeling voort te zetten tot 2014. Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van Bronckhorst die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen met buren. Zij kunnen het probleem melden bij buurtbemiddeling (via tel (06) 53 70 32 07 of e-mail: d.raspe@ijsselkring.nl), die vervolgens twee bemiddelaars (vrijwilligers) inzet om te helpen zoeken naar een oplossing. Buurtbemiddeling is gratis en altijd op vrijwillige basis. De vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om bemiddelingsgesprekken te voeren. Bronckhorst maakt gebruik van de buurtbemiddeling van welzijnsorganisatie IJsselkring. Het huidige contract loopt per 1 januari 2012 af. Het project is een samenwerking met de gemeente Berkelland en woningcorporatie Pro Wonen. Met het nieuwe contract van drie jaar is voor Bronckhorst een bedrag van E 29.871,- gemoeid.

Zelfredzaamheid
Belangrijk uitgangspunt van buurtbemiddeling is dat het de zelfredzaamheid van inwoners bevordert. Een van de werkzame elementen is dat mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing voor het conflict en dat niet instanties alles moeten oplossen. Daarnaast bevordert buurtbemiddeling de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Conflicten hebben vaak weerslag op de buurt als geheel. Door samen aan oplossing te werken, groeit het vertrouwen en de sociale controle. In Bronckhorst is de afgelopen 2,5 jaar 61 keer buurtbemiddeling ingeschakeld. Het slagingspercentage van de bemiddelingen bedraagt 60%.

Hengelo (Gld), 13 september 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Anna Hoekman, cluster communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --