Gemeente Breda

Inspraakbijeenkomst bestemming 'Rithmeesterpark Noord' Voor het noordelijk deel van het Rithmeesterpark heeft de Gemeente Breda een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het bestemmingsplan is in deze fase nog een concept bestemmingsplan, dat voor u ter inzage ligt. Ook bent u van harte welkom bij de inspraakbijeenkomst over dit plan op 14 september 2011 om 19.30 uur in Hotel Princeville, Princenhagelaan 5 te Breda. Tijdens deze avond krijgt u informatie over het plan, kunt u vragen stellen en uw reactie geven.

Waarom deze bijeenkomst

Het plangebied ligt aan de westkant van Breda, ten westen van het gebied Princenhage en wordt aan de zuidzijde begrensd door de Rithsestraat, aan de oostzijde door de Princenhagelaan en aan de westzijde door de HSL/A16. Het gebied was voorheen bekend als het gebied De Wig.

Het technologisch topinstituut Dinalog Institute, inmiddels reeds gevestigd in Breda, wil de Dinalog Campus oprichten, een kennis- en innovatie-instituut op het gebied van logistiek. Dit zal gerealiseerd worden op het terrein tussen de Princenhagelaan, Rithsestraat en de HSL/A16, het Rithmeesterpark. Het initiatief voldoet niet aan het op dit moment geldende bestemmingsplan "HSL/A16". De gemeente Breda hecht veel waarde aan de ontwikkeling van de Dinalog Campus. Daarom is er een nieuw bestemmingsplan gemaakt, dat bovenstaande ontwikkeling mogelijk maakt.

Wat gaat er gebeuren

De Dinalog Campus zal in fasen gerealiseerd worden. De eerste fase is gelegen ten zuiden van de Bijloop en krijgt een bestemming "Gemengde doeleinden". De functies die in de Campus ontwikkeld worden, zijn binnen deze bestemming opgenomen. De overige, in latere fasen te bebouwen gronden, krijgen voorlopig een verkeersbestemming, waarbinnen de ontsluiting is geregeld alsmede het parkeren. Zodra deze delen ontwikkeld gaan worden zal hiervoor een wijzigingsprocedure in gang gezet worden.

Procedure vanaf nu

Naar aanleiding van de ingekomen reacties kan het concept-ontwerp worden aangepast. Daarna volgt de officiële bestemmingsplanprocedure met opnieuw een tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan van zes weken. Ook hierop kunt u dan reageren.

Ter inzage

Het concept-ontwerp van dit bestemmingsplan ter inzage vanaf vanaf 8 september tot en met 5 oktober 2011 bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor. Tijdens deze periode kunt u schriftelijk uw reactie op het bestemmingsplan "Rithmeesterpark Noord" indienen.U kunt uw reactie sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Infomatie

Voor meer informatie over de inhoud van de plannen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer P. van Schie,van de Gemeente Breda, telefoon 076-529 4019 e-mail pj.van.schie@breda.nl . Voor meer informatie over de procedure of over de inspraakavond kunt u contact opnemen met mevrouw P. Ruis van de Gemeente Breda, telefoon 076-529 38 96, e-mail p.ruis@breda.nl.