Jefferies benoemt Global Equity Strategist

NEW YORK, LONDEN, HONGKONG--(BUSINESS WIRE)-- 20110914 --

Jefferies heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Sean Darby als Global Head van Equity Strategy. Dhr. Darby wordt verantwoordelijk voor het herkennen van mondiale trends en mogelijke kansen op de equitymarkten door het analyseren van diverse bedrijfstakken en marksectoren. Dhr. Darby gaat nauw samenwerken met de equity research analysts van Jefferies in de V.S., Europa en Azië bij de ontwikkeling van beleggingsthema’s en strategieën, met inbegrip van een conviction list met effectenaanbevelingen voor cliënten. Hij gaat werken vanuit de vestiging van het bedrijf in Hongkong, onder het directe toezicht van Steven R. Black, Global Head van Equity Research bij Jefferies.

“We verwelkomen Sean Darby vol enthousiasme bij Jefferies. Hij heeft ruimschoots zijn sporen verdiend als waardevolle bron voor beleggers in equity van over de hele wereld en we verwachten dat zijn ideeën en waardevolle perspectief op de markten onze cliënten zal helpen de weg te vinden binnen deze turbulente markten,” aldus Jason Griffith, Global Head van Equities bij Jefferies. “De benoeming van Sean weerspiegelt de toewijding van Jefferies tot het leveren van waardevolle strategische inzichten aan haar cliënten, stevig geworteld in ervaring en een diep begrip van de mechanismen achter de markt.”

“De ervaring en inzichten van Sean zullen de kwaliteit van onze strategische adviezen naar het hoger niveau brengen en onze cliënten beter in staat stellen hun voordeel te doen van de marktkennis en bedrijfsexpertise van onze 118 equity research analysts wereldwijd, dankzij onze inspanningen om institutionele beleggers van over de hele wereld het beste equitiesplatform in zijn klasse te bieden,” aldus Dhr. Black.

Het bedrijfsonderdeel Global Equities van Jefferies biedt full-service research, sales en execution services voor cash equities, electronic trading, equity derivatives, exchange traded funds, convertibles, prime brokerage en securities finance. De groep omvat 700 professionals op het gebied van research, sales en trading verspreid over de V.S., Europa en Azië, met inbegrip van meer dan 250 research professionals die meer dan 1300 van over de hele wereld in het oog houden.

Dhr. Darby stapt over van Nomura, waar hij bijna 10 jaar in dienst was, meest recentelijk als hoofd van de afdeling Asia Strategy. Tijdens zijn dienstverband bij dat bedrijf bezette hij de tweede plaats in de categorie Asia Strategist op de ranglijst van Institutional Investor en de derde plaats in de categorie Asia Strategist op de ranglijst van AsiaMoney. Voordien werkte als Asian Regional Strategist bij Dresdner Kleinwort Benson. Daarvoor diende hij als Portfolio Manager met nadruk op effecten in Azië en Japan bij Equitable Life in het Verenigd Koninkrijk, en daar weer voor als Portfolio Manager bij Scottish Provident in het Verenigd Koninkrijk. Hij is afgestudeerd aan zowel de Exeter University als de Stirling University en is Chartered Engineer.

Jefferies Group, Inc. (NYSE: JEF) is een internationaal bedrijf dat zich bezighoud van investment banking dat zich al 50 jaar richt op dienstverlening aan de klant. Het bedrijf is een van de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van het leveren van inzichten, expertise en uitvoering aan beleggers, bedrijven en overheden, en biedt een breed scala aan diensten op het gebied van investment banking, sales, trading, research & strategy voor het volledige spectrum van equities, fixed income en commodity's, in de V.S., Europa en Azië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Jefferies
Richard Khaleel, +1-212-284-2556
rkhaleel@jefferies.com
of
Desiree Maghoo, + 44 20 7029 8085
dmaghoo@jefferies.com
of
CJP Communications
Josh Passman, +1-212-279-3115, x203

jpassman@cjpcom.com

Ticker_symbol NYSE:JEF