ABB ontvangt CE-markering voor EV snellaadoplossingen

Terra DC laders voldoen als eerste in de branche aan Europese normen

ZÜRICH--(BUSINESS WIRE)-- 20110914 --

ABB, de toonaangevende groep actief op het vlak van energie- en automatiseringstechnologie, heeft de CE-markering ontvangen voor zijn gelijkstroom snelladers voor elektrische auto’s (EV’s). Deze certificering geeft aan dat de producten voldoen aan de geldende veiligheidsrichtlijnen van de Europese Unie.

ABB’s Terra systemen zijn de eerste gelijkstroom (DC) snelladers die na beoordeling door een onafhankelijke, controlerende instantie de CE-markering hebben ontvangen. De systemen uit de Terra productlijn van ABB voldoen aan alle eisen die gesteld worden in de Europese richtlijnen voor elektromagnetische compatibiliteit en zwakstroom, die de veiligheid van elektrische apparatuur moeten garanderen. Terra laadstations kunnen een batterij van een EV opladen in slechts 15 tot 30 minuten, terwijl conventionele (AC) wisselstroomladers daar acht uur voor nodig hebben.

“Sinds de lancering van Europa’s eerste snellaadstation voor commercieel gebruik in mei vorig jaar, hebben we ons volledig geconcentreerd op de uitbreiding van onze wereldwijde installed base. Daarbij hebben we ons laten leiden door kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen die gelden als de top van de branche. De CE certificering is een duidelijke erkenning van onze inzet voor deze principes en bevestigt de soliditeit van onze nieuwe en al geïnstalleerde oplossingen”, aldus Hans Streng, Senior Vice President en General Manager van de productgroep EV Charging Infrastructure van ABB.

De productgroep EV Charging Infrastructure werd in juli opgericht na de acquisitie van het in Nederland gevestigde Epyon Power – een voorloper in het segment van infrastructurele oplossingen voor het opladen van elektrisch aangedreven voertuigen. Gesteund door Epyons track record van innovaties en de wereldwijde aanwezigheid van ABB, is het gecombineerde bedrijf uitstekend gepositioneerd om in te spelen op de globale marktkansen voor intelligente snellaadoplossingen.

Terra snellaadstations van ABB bieden een ongeëvenaarde reeks connectiviteitsopties die operators helpen hun netwerk efficiënter te beheren, zoals het op afstand monitoren en managen van laadsessies en naadloze back-office integratie. Alle Terra systemen zijn te koppelen met het Network Operations Center (NOC) van ABB, dat voorziet in onderhoud op afstand, software updates en industrie-leidende up-time van het backbone netwerk. Nu er wereldwijd steeds meer nieuwe elektrische auto’s op de markt komen, is ABB er volledig van overtuigd dat Terra laadstations dienen te beschikken over alle bestaande en toekomstige aansluitopties en communicatieprotocollen om de verdere ontwikkeling van de EV-markt te bevorderen.

ABB (www.abb.com) is een marktleider op het vlak van energie- en automatiseringstechnologie die nutsbedrijven en industriële klanten in staat stelt hun prestaties te verbeteren en tegelijk hun milieu-impact te verminderen. De ABB-groep opereert in zo’n 100 landen en biedt werk aan ongeveer 130.000 mensen.

CONTACT:
ABB’s EV Charging Infrastructure productgroep:
Marcel van de Hoef
N2P Communications
Tel: +31 6 52 386 747

mvandehoef@n2p.nl