Gemeente Dongen

Centrum voor Jeugd en Gezin Dongen binnenkort open!

Publicatiedatum: 26-8-2011

Woensdag 14 september opent het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) haar deuren aan de Planetenstraat 25 in Dongen. (Aanstaande) ouders, opvoeders, kinderen en professionals kunnen hier terecht met grote of kleine vragen en problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien voor kinderen tot 23 jaar. Iedereen is welkom bij deze opening.

In het Centrum voor Jeugd en Gezin centrum werken verschillende organisaties op het gebied van jeugd(gezondheids)zorg, onderwijs en welzijn samen: het IMW, Thebe, GGD en MEE. Het CJG wordt ondersteund door de gemeente Dongen. De professionals van het CJG spannen zich in om vragen en problemen op samenhangende wijze aan te pakken, samen met ouders/verzorgers, kinderen en jongeren.

Opvoeden en opgroeien is niet alleen leuk, maar kan soms ook knap lastig zijn. Dan wil je soms graag ondersteund worden door mensen die weten waar je het over hebt en die je begrijpen. Het CJG voorziet hierin door laagdrempelig advies en ondersteuning te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft, aldus wethouder Bas Evegaars. Daarvoor kan men op verschillende manieren terecht. Zo is er van maandag tot en met vrijdag een gratis inloopspreekuur tussen 08.30 en 10.30 uur, gaan de CJG-medewerkers ook actief de boer op en staat er veel informatie op de website www.jeugdengezindongen.nl. Ook kan men via de site een persoonlijke vraag stellen aan de CJG-adviseurs. Zij spannen zich in om vragen en problemen op professionele wijze aan te pakken en op te lossen, samen met ouders/verzorgers, kinderen en jongeren tot 23 jaar. Daarnaast kan het Centrum voor Jeugd en Gezin Dongen met allerlei vragen gratis worden gebeld via 0800 3 65 65 65.

De feestelijke opening van het CJG vindt plaats van 14.00 16.00 uur. Iedereen, van jong tot oud is hierbij van harte welkom. Voor de kinderen is er een verrassende act en andere leuke activiteiten. De middag wordt afgesloten met een ballonnenwedstrijd.