Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Startsein woningbouw Harinxmaland

Harinxmaland

Woensdag 14 september om 16.00 uur geven wethouder Gea Akkerman en vestigingsdirecteur Accolade Sneek/Franeker Jeriça Hartholt het feestelijke startseinvoor de eerste fase van Harinxmaland

Deze feestelijke handeling vindt plaats op de bouwlocatie Harinxmaland te Sneek. Het feestelijke startsein is bedoeld om de eerste huurders en kopers van Harinxmaland in het zonnetje te zetten. Zij zijn tenslotte de pioniers en ambassadeurs van het plan.

In Harinxmaland worden betaalbare huur- en koopwoningen gerealiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met het toekomstige energievraagstuk. Er wordt slim omgegaan met water, energiegebruik en energieopwekking. Daarnaast is er in de bouw veel aandacht voor materialen en technieken die het wooncomfort vergroten en het milieu sparen.

In de eerste fase worden in opdracht van Accolade 41 huur- en 39 koopwoningen gerealiseerd. Het gaat goed met de verhuur en verkoop van deze woningen. Inmiddels is de helft van de koopwoningen verkocht. Dit betekent dat VDM Woningen nu al kan starten met het bouwen van deze eerste 80 woningen. Deze woningen worden elektrisch verwarmd en ontwikkeld met een energiezuinig warmte-terugwinsysteem.