Mitros


Ontdek en Ontwerp de Zuidrand van Overvecht
Ontdek en Ontwerp de Zuidrand van Overvecht
12 september 2011
(Persberichten)

Op woensdag 14 september organiseren Mitros en gemeente Utrecht een tour door de buurt voor de bewoners van de Spoorzone (Zuidrand van Overvecht). Vanaf 16.00 tot 19.00 uur rijdt er een trein langs de verschillende ´lichtpunten´. Bij het Trajectum College en de moskee zijn rondleidingen. In Overvecht Centraal (station Overvecht) is een informatiemarkt. Eigen ideeën van bewoners voor hun buurt zijn welkom. De bewoner met het beste idee krijgt hulp en advies om het idee uit te voeren.

Gebiedsplan volop in uitvoering
In 2009 is het gebiedsplan voor de Spoorzone (Zuidrand van Overvecht) vastgesteld. Nu twee jaar later is de vernieuwing in volle gang. Zo is het station vernieuwd, het Trajectum College verbouwd en wordt vanaf oktober de openbare ruimte rondom de Wolgadreef aangepakt. Aan het eind van dit jaar start de bouw van het Mariakwartier (op het terrein van de voormalige Maria van Hongarijedreef e.o.).

Beursvloer vol ideeën
Net als vorig jaar kunnen bewoners ook weer met eigen ideeën voor de buurt komen. Dat dit tot successen kan leiden, heeft de opera op station Overvecht wel bewezen. Ook het oude Wizzl-gebouw - nu een plek is voor buurtevenementen en exposities - is een idee van buurtbewoners geweest. Voor extra inspiratie wordt station Overvecht op 14 september tijdelijk een `beursvloer' waar `gehandeld' wordt in ideeën.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd bij de tour en activiteiten.

Tussen 16.00 - 19.00 uur: Treintour langs verschillende projecten. Opstapplaatsen: Station Overvecht, Trajectum College en Spoorzoompark (NMC gebouw)

Tussen 16.00 en 19.00 uur: Informatiemarkt op station Overvecht

Vanaf 17.30 - 19.00 uur: Hapje, drankje, muziek en ideeën uitwisselen bij de vernieuwde trappen van station Overvecht. Vanaf 18.00 uur gaan Karin Verdooren, directeur Mitros Utrecht en wethouder Harrie Bosch met bewoners in gesprek.

Download hier de flyer (pdf)