Politie Drenthe

Woensdag 14 september 2011

Provincie Drenthe, 14-09-2011

Bureau Beilen woensdag 14 september gesloten

BEILEN I.v.m. een gezamenlijke themadag is het politiebureau in Beilen woensdag 14 september gesloten. Telefonisch is de politie natuurlijk bereikbaar via 0900-8844. Voor dringend persoonlijk contact kunnen mensen terecht op het politiebureau aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen.

Zes tips na Opsporing Verzocht over verkrachting Westerbork

WESTERBORK Dinsdagavond werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een verkrachting van een jonge vrouw in Westerbork. De politie kreeg na de uitzending zes tips binnen.

Op woensdagmiddag 3 augustus rond 16.30 uur is een 22-jarige vrouw uit Westerbork het slachtoffer geworden van een zedenzaak. Dit heeft plaatsgevonden op een heideveld tussen Westerbork en Beilen, langs de Beilerstraat (grenzend aan camping De Valkenhof). De vrouw werd tijdens het wandelen vastgegrepen door een tot nog toe onbekende man en verkracht.

Door Opsporing Verzocht wordt opnieuw de hulp van het publiek ingeschakeld om deze zaak op te lossen.

Het opsporingsprogramma was te zien op dinsdag 13 september op Nederland 1 om 21:30 uur en wordt woensdagochtend 14 september herhaald op Nederland 2, omstreeks 11.15 uur.

Winkeldief aangehouden

ANNEN De politie heeft dinsdagmiddag een 60-jarige vrouw uit Zuidlaren aangehouden wegens diefstal uit een supermarkt aan de Zuidlaarderweg in Annen. De vrouw zou vier pakjes shag en een pak koffie hebben weggenomen ter waarde van 21,19. Medewerkers van de supermarkt belden de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De vrouw bekende de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurders bekeurd

ASSEN Agenten hebben dinsdagmiddag een 25-jarige man bekeurd aan de Rolderstraat. Het voertuig van de man bleek niet verzekerd te zijn en niet APK gekeurd. Bovendien waren twee banden glad van de auto.

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 62-jarige man uit Assen bekeurd aan de Oude Molenstraat wegens het rijden in een voetgangersgebied en het rijden zonder gordel.

Politie waarschuwt voor gebruik laserpennen

NOORDSCHESCHUT De politie heeft meerdere signalen gekregen van bewoners uit Noordscheschut. Jongeren zouden de afgelopen dagen overlast hebben veroorzaakt door het gebruik van laserpennen. De jongeren zouden hiermee in de ogen schijnen van fietsers en overige bestuurders. De politie vraagt de jeugd hiermee te stoppen. Agenten zullen tijdens de surveillance extra toezicht houden. Door het schijnen met de laserpennen in de ogen van weggebruikers kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Man aangehouden wegens woninginbraak

ASSEN De politie heeft dinsdagavond in Assen een 29-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Mesdagstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag. De man zou een flatscreen hebben weggenomen. Op basis van verklaringen van getuigen over de woningbraak aan de Mesdagstraat is de verdachte dinsdagvond aangehouden. De politie onderzoekt of de man meerdere woninginbraken heeft gepleegd.