Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie zoekt twee getuigen van wisseltruc

Publicatiedatum: 14-9-2011 9:29:16

EDE - De politie zoekt twee getuigen van een wisseltruc in een winkel in het centrum van Ede waarbij een 22-jarige vrouw uit Duitsland mogelijk is betrokken. Twee mannen waren als klant in de winkel waar de wisseltruc gebeurde en ze er hebben mogelijk iets van gezien.

Rond half twee kwam de Duitse bij de kassa van een winkel aan de Grotestraat in Ede om een biljet van 50 euro te wisselen. Met behulp van een klant zou de vrouw in het Duits ook om werk hebben gevraagd hebben bij de zaak. Toen de vrouw met het wisselgeld wegliep, bleek dat het 50 euro biljet was verdwenen. De politie werd gewaarschuwd die de 22-jarige vrouw op basis van haar signalement verderop in het centrum kon achterhalen. Na haar verhoor in het politiebureau werd de vrouw weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van Justitie.

Twee mannen
De politie onderzoekt de zaak en is daarbij op zoek naar twee mannen die in de winkel aan de Grotestraat achter de Duitse vrouw stonden. Ze hebben mogelijk iets gezien en de politie komt graag met hen in contact met. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.
(2011105794-wm)