Gemeente Voorschoten

11de vrijwilligersmarkt

Record aantal organisaties op de 11de Vrijwilligersmarkt

De jaarlijkse Vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten was een groot succes. Dit jaar waren 80 organisaties aanwezig. Het werven van vrijwilligers en het presenteren van de organisaties aan het grote publiek stonden ook dit jaar centraal. Veel belangstellenden kwamen op de stands af. Voor de kinderen was er op het pleintje bij de dorpskerk een hoop te doen.

Aan het einde van de dag reikte Wethouder Adema-Nieuwenhuizen onder begeleiding van de klankbordgroep vrijwilligers de prijzen uit voor de mooiste kramen. De derde prijs was voor de Raad voor Samenwerkende Kerken. Hun kraam viel vooral op doordat bezoekers hier écht in de watten werden gelegd. Met een roos, hartjessnoepjes en bovenal enthousiaste gedreven vrijwilligers, die met hartstocht vertelden over alle vrijwilligersactiviteiten die door de kerk worden gedaan. De tweede prijs was voor Scoutinggroep Maurits. Leden van deze groep waren zelf heel actief bij de werving van vrijwilligers en hun ouders hadden zich uitgesloofd met het bakken van heerlijke taarten.

De eerste prijs was voor de Volkstuindersvereniging Voorschoten. Zij waren reeds om 07.00 uur 's ochtends aanwezig om hun kraam op te bouwen en dat was zichtbaar! De kraam sprong eruit door de originaliteit en de zorg die aan de aankleding was besteed. Ook hadden zij het belang van het vrijwilligerswerk op een bijzondere wijze gesymboliseerd door aan een oud karrewiel foto's van hun vrijwilligers te bevestigen onder het motto: `Alles draait om vrijwilligers'.

* 14 september 2011