Openbaar Ministerie

OM: 18 maanden voor poging doodslag met auto in Nieuwerkerk aan de IJssel

14 september 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie heeft gisteren 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 45-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Hij wordt ervan verdacht op 3 april 2011 in Nieuwerkerk met zijn auto over een man te zijn gereden. Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie betreft het een poging tot doodslag.

Volgens de officier van justitie wilde de Nieuwerkerker die dag wegrijden met zijn auto maar werd hij geblokkeerd door een geparkeerde auto. Nadat de verdachte had geclaxonneerd kwam de bestuurder van de stilstaande auto aangesneld om deze te verplaatsen.

Toen de verdachte daarna wilde wegrijden, merkte de andere bestuurder op dat er kinderen aan het spelen waren in de buurt van de auto's. Volgens getuigen is de man toen achter de verdachte aangerend om deze te waarschuwen en klopte hij daarom op de autoruit van de verdachte. Het slachtoffer en een getuige verklaren dat de verdachte de man wel zag staan maar alsnog gas gaf om te vertrekken. De man werd hierbij geraakt door de auto van de verdachte en kwam ten val. De verdachte reed vervolgens achteruit over de man heen. De verdachte reed vervolgens met een boog om het slachtoffer heen om weg te komen. Een getuige hield de auto vervolgens tegen. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn voet en ribben.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak.