Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 14-09-2011

Ongeval met scootmobiel

AMERSFOORT Een 80-jarige inwoonster van Amersfoort raakte dinsdagmiddag licht gewond toen zij met haar scootmobiel tegen een winkelruit aanreed op de Beestenmarkt.

De vrouw wilde haar scootmobiel rond 16.25 uur bij de winkel tot stilstand brengen maar kennelijk gebeurde dit te laat. Zij reed tegen de ruit aan waardoor deze barstte. De Amersfoortse liep lichthoofdletsel op dat door ambulancepersoneel werd behandeld.

Diefstal

LEUSDEN Op dinsdag 13 september vond op de Biezenkamp een diefstal van een mobiele telefoon plaats.

Een 22-jarige inwoonster van Woudenberg liep rond 10.35 uur op het voetpad van de Biezenkamp in de nabijheid van de daar aanwezige supermarkt. Uit de richting van de rotonde naderden twee onbekende jongens die niet voor haar opzij gingen. Zij liep tussen de jongens door waarbij één van hen een forse duw gaf tegen haar schouder. Korte tijd later bemerkte het slachtoffer dat de mobiele telefoon, die zij in haar kleding droeg, was verdwenen.

Vermoedelijk hebben de verdachten gezien dat de vrouw haar telefoon in de kleding opborg en hebben zij tijdens het passeren de telefoon gestolen.

Van de jongens is het navolgende signalement bekend:


- Verdachte 1 : Blank, leeftijd tussen 18-20 jaar, normaal postuur en 1.75 meter lang. Hij was gekleed in een donkerkleurig jack en droeg op zijn hoofd een zwarte pet met een Nike logo.


- Verdacht 2 : Blank of lichtgetint, 18-20 jaar, en gekleed in een beige vest met een grote capuchon.

De politie verzoekt getuigen of personen die menen deze verdachten te kennen contact op te nemen met de politie in Leusden via het telefoonnummer 0900-8844