Gemeente Kollumerland


* Gevonden en Verloren

Gastles over duurzaam wonen in Triemen

Groep 7 en 8 van CBS De Bining in Triemen hebben dinsdagmiddag 13 september les gehad over duurzaam wonen.

De gastles werd gegeven door Hilbrand Visser, voorzitter van het Platform Wonen in Kollumerland. Er werd ook aandacht geschonken aan de verkiezing energiekste woning in de buurdorpen Triemen en Westergeest.

Visser deelde in de klas de leskist Duurzame Energie van Natuur- en Milieueducatiecentrum De Klyster uit. Hiermee kunnen de leerlingen kennis en ervaring opdoen over de thema's energiebesparing en duurzaamheid. Het lesmateriaal sluit aan bij de actie `verkiezing energiekste woning'. Uit de leskist is een vragenlijst behandeld die de kinderen ook thuis met hun ouders kunnen invullen. De scholieren vertelden dat ze allemaal wisten dat op dit moment een verkiezingscampagne loopt in Triemen en Westergeest. De verkiezingsborden vallen op en velen hadden de envelop met onder andere een verkiezingposter en een douchecoach gezien. De douchecoach is een zandloper die in vijf minuten leegloopt en daarmee aanspoort korter te douchen. In vrijwel ieder gezin hangt de douchecoach al, zo verzekerden de leerlingen de gastdocent.

Enthousiaste reacties
De les ging verder over de vraag waar energie vandaan komt, op welke verschillende wijzen energie wordt opgewekt en hoe op energie kan worden bespaard. Opvallend waren de enthousiaste reacties en de spontane inbreng van de leerlingen. Organisator van de gastles en de verkiezing is het Platform Wonen in Kollumerland. Het Platform promoot energiezuinige huizen met lage woonlasten. Het Platform wil ook de jeugd betrekken bij deze verkiezingscampagne. Daarom heeft zij voor de bovenbouw van het basisonderwijs een project samengesteld dat daarbij aansluit. De gastlessen van Visser en de leskist worden tijdens de verkiezingscampagne aan alle basisscholen in Kollumerland aangeboden. De verkiezing energiekste woning in Westergeest en Triemen sluit op 26 september.

Hilbrand Visser, voorzitter van het Platform Wonen in Kollumerland, biedt leerlingen van De Bining een leskist over duurzame energie aan.

Bezoekgegevens gemeentehuis

van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum (route) telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl
Alle contactgegevens

Openingstijden
maandag 09.00 - 12.00 uur
dinsdag 09.00 - 12.00 uur

woensdag
09.00 - 12.00 uur
16.00 - 19.30 uur
donderdag 09.00 - 12.00 uur
vrijdag 09.00 - 12.00 uur

NOFR2

Omhoog

Over Kollumerland c.a.

De gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, afgekort als Kollumerland c.a. is gelegen in het noordoosten van de provincie Fryslân.

Bent u toerist en zoekt u een mooie bestemming, dan is de gemeente Kollumerland c.a. zeker de moeite van het bezoeken waard. De grote afwisseling van landschappen maakt Kollumerland tot een geliefde plek voor mensen die houden van rust en ruimte. Daarnaast heeft de gemeente een goed woonklimaat en zijn er goede vestigingsmogelijkheden voor bedrijven.
Spelende kinderenWaldhuske te Kollumerzwaag
Schotelantennes Burum
Schotse hooglanders in het Lauwersmeer
Kanoën
Kerkje Augsbuurt
Paarden en wandelaars in het weidse landschap
Molen te Burum
Fietsroutes
Gemeentebord aan de gemeentegrens
Waldhuske te Kollumerzwaag

Yn 'e Wouden, wer 't geboomt hús en hiem en land omsoomt, leit Feenkloasters kostlik oard; Moai is 't der, moai yn 't groat! Ype Douma (1866 - 1937)


* Zoeken

* Sitemap

* Contact