Hoefnet

Nieuws

Geslaagde Mensport dag op Horse Event

13-09-2011

Op vrijdag 9 september stond Horse Event in Deurne geheel in het teken van de mensport. In de ochtend werd het drukbezochte MenSport seminar gehouden, 's middags konden de bezoekers genieten van een outdoor minimarathon en een show van IJsbrand Chardon.
Anneke Hallebeek Anneke Hallebeek

Boeiend

Ruim 100 belangstellenden woonden op vrijdagochtend het seminar bij, dat dit jaar het thema `De conditie van het menpaard' had. Dr. Anneke Hallebeek gaf een interessante lezing over het rantsoen van een mensportpaard, waarin zij een aantal nuttige tips gaf hoe je de voeding van je paard kunt aanpassen aan je trainingsschema. Sportfysiologe Carolien Munsters gaf uitgebreid uitleg over het gebruik van de hartslagmeter bij een paard tijdens de training. Op een paar regenspatjes na bleef het buiten droog toen Carolien samen met Riny Rutjens de hartslagmeter in praktijk liet zien bij het tweespan van Riny.
Gebitsverzorger en bittenspecialist Paul Versluis boeide de aanwezigen menliefhebbers met een zeer interessant en leerzaam verhaal over het nut van goed gebitsonderhoud. Versluis raakte niet uitgepraat over zijn vak en gaf op onderhoudende wijze zijn visie over het paardengebit en het gebruik van bitten.
Tot slot begaf de groep zich opnieuw naar buiten voor een praktijkgedeelte met meninstructeur en menjurylid Jaap Boom en dressuurjurylid Wim Ernes. Saskia van Heesch kwam in de Bit-piste met haar prachtige KWPN-ruin Unique (v. Manno). Ook de dertienjarige Rodinde Rutjens liet een aantal oefeningen zien met haar tweespan Welsh pony's.

Carolien Munsters Carolien Munsters
Paul Versluis Paul Versluis
Riny Rutjens Riny Rutjens

Henk van de Westerlo schreef 's middags de outdoor minimarathon op zijn naam. Van de Westerlo was het snelste in het parcours, waarin zowel een vaste marathonhindernis van de menwedstrijd Deurne als een aantal kegelpoorten waren opgenomen. Het hindernisterrein en de piste waren verbonden met een brug, wat het nodige spektakel opleverde. De afsluitende show van IJsbrand Chardon trok veel publiek op deze geslaagde Mensport dag van Horse Event, dat dit jaar haar tiende verjaardag vierde.