Gemeente Echt-Susteren


Gemeente renoveert gymzaal Koningsbosch

Als onderdeel van het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) Koningsbosch verbouwt de gemeente de komende weken de gymzaal in Koningsbosch. De werkzaamheden zijn op 1 september begonnen en duren tot eind oktober 2011. Na de herfstvakantie kunnen de verenigingen weer in de vernieuwde gymzaal terecht. Wethouder Jac Dijcks is blij met de zichtbare ontwikkelingen in Koningsbosch: âNa jarenlang praten met elkaar zien we nu eindelijk weer resultaten.â

Â

Renovatie voor de toekomst

De gemeente vindt het belangrijk zowel de basisscholen als het verenigingsleven van Koningsbosch en Maria Hoop de komende decennia kunnen beschikken over een gymzaal. Vanzelfsprekend moet deze gymzaal voldoen aan alle eisen van onze tijd. Daarom wordt de oude gymzaal verbouwd.

Â

Werkzaamheden

Om de gymzaal weer te updaten, wordt het dak vernieuwd, krijgt de vloer een nieuwe toplaag, komen er nieuwe installaties en nieuwe de kleed- en doucheruimten. Daarnaast wordt de inrichting (sporttoestellen) grotendeels vervangen en worden de wanden en het dak voorzien van extra isolatie. Ook letten we speciaal op toegankelijkheid en faciliteiten voor minder validen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Janssen/De Jong in opdracht van Woongoed 2-Duizend. De gemeente controleert samen met Woongoed de werkzaamheden. Tijdens de verbouwing is er voor alle gebruikers van de sporthal een alternatief gezocht. Zij kunnen uitwijken naar de sportzaal in Pey of Echt. Ook met de scholen zijn afspraken gemaakt. De complete renovatie kost ongeveer 230.000 euro.

Â