Politie Groningen

Woensdag 14 september 2011

Provincie Groningen, 14-09-2011

Zonder rijbewijs onder invloed

GRONINGEN Een 22-jarige automobilist uit Groningen is woensdagochtend aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd op het Gedempte Kattendiep gecontroleerd, nadat hij enkele rondjes had gereden in de omgeving. Bij controle bleek hij te veel te hebben gedronken. Op het bureau resulteerde de ademanalyse in 755 µg/l (ongeveer 1,7 ). Bovendien bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man maakt politie het werken onmogelijk

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht een 58-jarige inwoner van Groningen aangehouden nadat hij de politie het werken belemmerde. Agenten waren in de Poelestraat in Groningen omdat daar een vrouw op straat lag die onwel was geworden. Op het moment dat het ambulancepersoneel en de agenten bezig waren met de hulpverlening begon de Stadjer er zich hinderlijk mee te bemoeien. Ook nadat hij gewaarschuwd was, hield de man niet op. Toen de man ook nog met vriend begon te vechten was de maat vol. De verdachte is aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Man betrapt op gebruiken valse naam

GRONINGEN Op dinsdagnacht heeft de politie een 19-jarige inwoner van Zwolle aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Agenten reden in de Poelestraat in Groningen en zagen dat een man aan het wildplassen was. De man werd hiervoor bekeurd. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring gaf de man een naam en een geboortedatum op die bij navraag niet bleek te kloppen. De man, die ook onderinvloed van alcohol verkeerde, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte kon, na een aantal bekeuringen in ontvangst te hebben genomen, het bureau weer verlaten.

Aanhouding voor bezit nepwapen

HOOGEZAND De politie heeft dinsdagmiddag een 15-jarige jongen uit Hoogezand aangehouden. Agenten zagen dat de jongen een vuurwapen uit zijn broeksband haalde en aan een aantal andere jongeren liet zien. Bij controle bleek het om een balletjespistool te gaan, dat niet van echt te onderscheiden is. Hierop is de jongen aangehouden. Hij heeft afstand gedaan van het wapen. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Man doet greep uit kassa

GRONINGEN Een nog onbekende man heeft dinsdagmiddag in een drogisterij aan de Oude Ebbingestraat in Groningen een greep in de kassa gedaan. Een medewerkster was met een klant aan het afrekenen, toen de onbekende man begon te schreeuwen en een greep in de kassa deed. Hij wist een geldbedrag weg te nemen en ging er vandoor. Het gaat om een bleke, blanke man met rossig, kort haar, ongeveer 1.80 m. lang. Hij droeg een donkere spijkerbroek, een wit t-shirt met daar overheen een zwart vest. Na de roof gaat hij er op een fiets vandoor. De politie doet onderzoek naar de roof en zal de bewakingsbeelden analyseren.

Bromfietscontrole leidt tot 8 bekeuringen

APPINGEDAM De politie heeft dinsdagochtend aan de Farmsumerweg in Appingedam een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 21 brom-en snorfietsen gecontroleerd. Vier bestuurders reden te hard en kregen hiervoor een bekeuring. Van twee bromfietsen bleek de rem niet goed te werken. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs en verzekering. Ook een motorrijder werd tijdens de controle op de bon geslingerd. Hij reed 30 km p/u te hard. De controle duurde anderhalf uur.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde op dinsdag 13 september op verschillende plaatsen het verkeer.


- Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2203, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Oosteinde, N363:aantal geregistreerde voertuigen: 438, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Nieuwe Pekela, :aantal geregistreerde voertuigen: 185, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Zoutkamp, N388:aantal geregistreerde voertuigen: 466, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, K.J. de Vriezestraat:aantal geregistreerde voertuigen: 780, aantal overtredingen: 206, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Aduard, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 2221, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.