Gemeente Echt-Susteren


Wmo-platform maakt gemeente toegankelijk voor iedereen

Binnen het Wmo-Platform Echt-Susteren is een werkgroep reeds geruime tijd bezig met onderzoek naar de toegankelijkheid van de openbare ruimte, winkels en overheidsgebouwen.

In Nederland zijn 14% van de inwoners permanent of tijdelijk beperkt in hun mobiliteit. Eén van de doelstellingen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is, dat iedereen moet kunnen meedoen, ongeacht zijn beperking, ook op het gebied van toegankelijkheid. Helaas is het in de praktijk zo dat mensen met een beperking door ontbrekende of slechte toegankelijkheid, afhankelijk zijn van hulpverleners of mantelzorgers.

Wmo-platform en gemeente werken samen
Het Wmo-Platform heeft reeds verschillende onderzoeken uitgevoerd, en deze gerapporteerd aan de verantwoordelijke functionarissen binnen de gemeente. Daar waar mogelijk zijn er reeds diverse verbeteringen uitgevoerd. Ook heeft het Wmo-Platform met de mensen van de buitendienst een voorlichtingsmiddag gehouden met een medewerker van VISIO. Dit is een vereniging die opkomt voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Help ons mee!
Gezien de uitgestrektheid van onze gemeente is het voor de werkgroep ondoenlijk om de gehele gemeente in kaart te brengen. Het Wmo-Platform verzoekt dan ook dat indien u problemen heeft met de toegankelijkheid contact op te nemen met de gemeente. Tel 0475-478478.

Gaat het om een winkel die niet of slecht toegankelijk is, dan kunt u de winkelier hierop aanspreken. Het is immers zijn belang dat u zijn zaak kunt bezoeken. Ook kunt u het secretariaat van het Wmo-Platform benaderen: jan.van.neer.@hetnet.nl