Universiteit Twente

21Connect als eerste zonneauto 'Road Ready' verklaard

14 september 2011

De zonneauto van Solar Team Twente is vanochtend door de Australische Road Authority goed gekeurd voor de Australische Highway. Deze goedkeuring is nodig zodat het team met de zonneauto op de openbare weg mag testen. De Twentse 21Connect is de eerste zonneauto die voor de World Solar Challenge 2011 is gekeurd door de Australian Road Authority.

Tijdens de Road Authority Test worden zonneauto's beoordeeld op structurele integriteit, verlichting en remmen. De 21Connect heeft de test met vlag en wimpel doorstaan en mag vanaf volgende week getest worden op de Australische Highway. Daar waar de meeste teams deze week de transportbox ontvangen is de 21Connect al klaar voor de volgende stap.

"Bill gaf van tevoren aan dat de Twentse zonneauto's altijd erg goed gebouwd zijn" vertelt teamleider Siebe Brinkhof, "natuurlijk wilden wij dit imago hoog houden, best spannend dus". Bill Muirhead, de Senior Engineering Officer van de Road Transport Compliance, heeft in 1987 meegedaan met de eerste World Solar Challenge. Sindsdien is hij sterk betrokken bij het evenement.

Volg het team
Tijdens zowel de test- als voorbereidingsfase in Australië kan het Twentse team gevolgd worden aan de hand van nieuwsberichten, blogs, tweets, foto's en video's op hun eigen app. Tijdens de race wordt de app geupdate met live informatie over de snelheden die de zonneauto behaalt, de weersomstandigheden in Australie en de afgelegde afstanden. De Solar Team Twente applicatie is gratis beschikbaar voor Android-, iPhone-, Nokia- en Blackberry-toestellen,
via www.solarteam.nl/applicatie en in de verschillende stores. Tevens wordt van 14 tot en met 25 oktober het programma 'World Solar Challenge 2011' uitgezonden op RTL 7, tijdens werkdagen om 17:40 uur. Op zaterdag 15 oktober is er een extra uitzending over de kwalificatie om 15:40 uur op RTL 7. Helga van Leur heeft zich bij het Twentse team gevoegd en zal met onder meer programmamaker en collega Reinoud Broekhuijsen via internet blogs bijhouden.