Gemeente Zeist

Description: Van de mensen die huishoudelijke hulp via de gemeente ontvangen, is een groot deel 75 jaar of ouder. Voor deze cliënten zijn de regels wat betreft de indicatiestelling versoepeld.

#Nieuws gemeente Zeist

Direct naar hoofdmenu / zoekveld

---

Home / Wonen en leven / Zorg en welzijn / Wmo-loket / Nieuws Wmo / 75+-ers krijgen een indicatie voor onbepaalde tijd voor hulp bij het huishouden

75+-ers krijgen een indicatie voor onbepaalde tijd voor hulp bij het huishouden

De gemeente Zeist is via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor het verstrekken van huishoudelijke hulp aan mensen die wegens beperkingen niet meer zelf het huishouden kunnen doen.

Van de mensen die huishoudelijke hulp via de gemeente ontvangen, is een groot deel 75 jaar of ouder. Voor deze cliënten zijn de regels wat betreft de indicatiestelling versoepeld. Zij kunnen namelijk een indicatie voor onbepaalde tijd krijgen, als ze aan onderstaande voorwaarden voldoen.

Voorwaarden


* Cliënt is 75 jaar of ouder

* Cliënt heeft een chronische beperking

* Ook van een eventuele huisgenoot kan niet worden verwacht dat hij of zij in de toekomst meer in het huishouden kan gaan doen
* Cliënt heeft een indicatie voor huishoudelijke hulp in natura

De versoepeling betekent dat deze cliënten niet om de 5 jaar een verlengingsaanvraag voor huishoudelijke hulp hoeven te doen. Alleen als het aantal uren hulp dat ze krijgen niet meer volstaat, moeten ze een uitbreidingsaanvraag doen.

Op dit moment worden alle bestaande indicaties van cliënten die 75 jaar of ouder zijn, gecheckt op bovengenoemde voorwaarden. Voldoet de cliënt aan de voorwaarden, dan wordt zijn of haar indicatie omgezet tot een indicatie voor onbepaalde tijd en ontvangt de cliënt een brief hierover. Cliënten die een persoonsgebonden budget ontvangen voor huishoudelijke hulp, kunnen geen indicatie voor onbepaalde tijd krijgen. Zij krijgen een indicatie voor maximaal 3 jaar.