Gemeente Zoetermeer

Pal voor Palenstein zorgt voor zindering

wethouder Edo Haan maakt winnende ideeën bekend Niet eerder was de Dag van Palenstein zo druk bezocht als afgelopen zaterdag. Ruim 1.000 bezoekers kwamen af op het jaarlijkse evenement. In en rondom het Castellum Palensteyn kon men meedoen aan diverse sporten en workshops.
Thema van de dag was 'Oud Hollands'. Bezoekers deden enthousiast mee aan Oudhollandse spelletjes zoals sjoelen, blikken gooien, en natuurlijk koekhappen.

De Dag van Palenstein is een evenement van de wijk, voor de wijk. Zo organiseerde de wijkvereniging de braderie en boden vrijwilligers van Piëzo, Palet Welzijn en MOOI! verschillende workshops en activiteiten aan.

Initiatiefrijke bewoners
Onder het motto 'Heeft u een idee? Doe er wat mee!' zonden bewoners 24 ideeën voor de wijk in. Op de Dag van Palenstein kon gestemd worden op een favoriete idee. De ideeën met de meeste stemmen kregen geld, waarvoor EUR 50.000,- beschikbaar was. Na een spannende stemdag, waar 500 stemmen werden uitgebracht, bracht wethouder Edo Haan het verlossende woord. Tijdens de prijsuitreiking maakte hij de winnende ideeën bekend:

'vrouwenavonden'
'kinderactiviteiten op vrijdagmiddag'
'speelplek voor de jeugd' en
'creatieve werkplaats'

De bewoners organiseren en voeren de projecten zelf uit. Binnenkort gaan zij allemaal aan de slag.

Kijk voor meer informatie op www.palvoorpalenstein.nl.

kinderen spelen spel tijdens Dag van Palenstein workshop tijdens Dag van Palenstein

Foto's: Oosterwijk Fotografie